policie-zatkla-dalsiho-clena-anonymous-muze-jit-do-vezeni-az-na-deset-let
Novinka Policie zatkla dalšího člena Anonymous. Může jít do vězení až na deset let

Policie zatkla dalšího člena Anonymous. Může jít do vězení až na deset let

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 8. 2011 16:00 14

Zákeřný kybernetický útočník už není anonymní. Peter David Gibson má rozhodně o čem přemýšlet. Policie jej viní z útoků proti webům komerčních společností jako Visa, MasterCard či PayPal.

Reklama

Britská policie obvinila mladíka, který byl napojen na známou skupinu hackerů Anonymous. Peter David Gibson – student z Hartlepoolu v severní Anglii, byl zadržen 5. dubna a je podezřelý, že se podílel na útocích proti společnostem Mastercard a PayPal. Soudní slyšení, ve kterém se rozhodne o jeho budoucnosti, se uskuteční za čtrnáct dnů.

Policie 22letého Gibsona obvinila z porušení zákonu z roku 1990 o zneužití počítačů. Pokud bude shledán vinným, může jít až na deset let do vězení. Vyšetřován je i kvůli možnému zapojení v útocích proti obchodnímu řetězci Amazon a Bank of America, ačkoli důkazy proti němu v tomto směru zatím chybí.

Nepřehlédněte:

FBI lovila hackery z Anonymous a LulzSec. Zatkla i 16letého mladíka

V lednu tamní policie obvinila také další čtyři mladíky, ale ti byli následně propuštěni na kauci. Ve Spojených státech amerických potom bylo v krátkém čase zadrženo celkem čtrnáct osob.

Skupina Anonymous si pro svou záškodnickou činnost vybírá zejména útok typu DDoS (Distributed denial of service – distribuované odmítnutí služby), kterým se snaží přetížit servery. Při DDoS útoku je na cílové servery vysláno nadměrné množství požadavků ve stejnou dobu, čímž dochází k jejich přetížení a často i následnému zhroucení.

S tímto druhem útoků se nedávno potýkala například i jihokorejská vláda, když březnový masivní kybernetický útok paralyzoval přes čtyřicet vládních webových stránek a dalších institucí. V tomto případě ale neútočili Anonymous, nýbrž aparátčíci komunistické Severní Koreji.

Policie zatkla dalšího člena Anonymous. Může jít do vězení až na deset let
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama