athlon-ii-a-sempron-32nm-procesory-amd-fusion-bez-grafickeho-jadra
Novinka Athlon II a Sempron – 32nm procesory AMD Fusion bez grafického jádra

Athlon II a Sempron – 32nm procesory AMD Fusion bez grafického jádra

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

21. 8. 2011 06:00 7

Procesory z rodiny Fusion již mají plně integrované grafické jádro do procesoru, avšak stále je možnost ho odpojit a prodávat tak procesory bez grafického jádra – Athlony II a Semprony.

Reklama

Vydělat se dá na všem a co se zmetky, které mají nefunkční nebo špatnou grafickou část? Deaktivujeme ji a šup s tím do prodeje. A máme tu opět známé Athlony II a Semprony. Všechny nové procesory jsou vyráběny 32nm výrobním procesem a mají patici FM1. Možná se setkáme opět se čtyřjádrovými, tříjádrovými i dvoujádrovými verzemi procesorů Athlon II, ale zatím je oznámený pouze jeden, který má čtyři jádra. Semprony měly a budou mít vždy jen jedno jádro a jedná se tak o ty nejobyčejnější procesory.

Athlon II a Sempron – 32nm procesory AMD Fusion bez grafického jádra
i Zdroj: PCTuning.cz

Athlon II X4 631 vychází z původního procesory Llano A6-3650, ale chybí mu jeho grafická část. TDP tohoto procesoru je tedy 100 W. Jeho základní frekvence je 2,6 GHz. Dále má 4 MB cache paměti druhé úrovně, tedy 1 MB pro každé jádro, což je dvojnásobek než u předchozí generace procesorů Athlon II. Cena za čtyřjádrový procesor Athlon II X4 631 je 79 amerických dolarů, u nás tak přibližně 1 500 Kč, což není špatné. 

Zdroj: XbitLabs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama