evga-dokoncuje-monstrum-jmenem-gtx-580-classified
Novinka EVGA dokončuje monstrum jménem GTX 580 Classified

EVGA dokončuje monstrum jménem GTX 580 Classified

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

18. 8. 2011 08:00 5

Classified je u EVGA absolutně nejvyšší řada komponent a jinak tomu nebude ani u GTX 580. Špičkové napájení a součástky z ní dělají adepta na několik světových rekordů.

Reklama

EVGA již delší dobu pracuje na pořádné nereferenční verzi grafické karty GTX 580 s jádrem GF110 na architektuře Fermi. Nyní se zdá, že se již dodělávají poslední drobnosti a my se na toto monstrum můžeme podívat. Karta je samozřejmě určená nadšencům a taktovačům. Celá grafika je kompletně vlastní návrh od EVGA. Začněme chladičem. Ten zakládá na principu referenčního chladiče, ale pod plastovým krytem pravděpodobně bude koncipován trochu jinak. Také ventilátor je větší než u běžných karet.

EVGA dokončuje monstrum jménem GTX 580 Classified
i Zdroj: PCTuning.cz
EVGA dokončuje monstrum jménem GTX 580 Classified
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Nyní pojďme k samotnému tištěnému spoji. Ten je kvůli množství součástek vyšší než běžné karty. GTX 580 Classified14 napájecích fází pro jádro a 3 pro paměti. EVGA bude nabízet variantu se 3 nebo 1,5 GB pamětí. Napájení je řešeno dvěma 8pinovými a jedním 6pinovým konektorem. Přítomny jsou také LED diody indikující stav napětí, dva BIOSy a měřící místa. EVGA zde používá špičkové součástky, mezi které patří například NEC Proadlizery. Cena ani dostupnost nebyla oznámena. 

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama