intel-nabizi-softwarovy-upgrade-dalsich-procesoru
Software Novinka Intel nabízí softwarový upgrade dalších procesorů

Intel nabízí softwarový upgrade dalších procesorů

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

16. 8. 2011 12:00 7

Modelu Core i3-2312M se po aktivaci dokonce navýší L3 cache o 1 MB a znatelný nárůst frekvence se týká všech podporovaných modelů. Že jste o této možnosti zatím neslyšeli?

Reklama

Největší výrobce polovodičů se rozhodl k zajímavému kroku. Majitelé počítačů s procesory Core i3-2312M, Core i3-2102 a Pentium G622 mohou zvolit softwarový upgrade na vyšší model. Nutno dodat, že to není poprvé a stejnou cestou šel „vylepšit“ i model z minulého roku Pentium G6951 na Pentium G6952, kterému upgrade k navýšení frekvence přinesl i zprovoznění Hyper-Threadingu.

Intel nabízí softwarový upgrade dalších procesorů
i Zdroj: PCTuning.cz

Všechny zmiňované modely po případném zakoupení a využití tzv. upgrade karty (50 dolarů) obsahující kód do speciálního SW, změní svou konfiguraci na čipy výkonnější řady. Jaké konkrétní změny to pro každý z nich přinese se můžete podívat v tabulce.

Intel nabízí softwarový upgrade dalších procesorů
i Zdroj: PCTuning.cz

Na první pohled je víceméně jasné, že výrobce tímto krokem směřuje k méně technicky zdatným uživatelům, kteří touží po nějakém tom výkonu navíc. Samozřejmě, že výhodnější volbou je zakoupení výkonnějšího modelu přímo, ale v tomto případě se jedná procesory montované OEM partnery do hotových sestav a běžně je v prodeji jen tak neseženete. Pro někoho tak může být softwarový upgrade vítaným krokem.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama