nvidia-zvysila-svuj-podil-na-trhu-diskretnich-mobilnich-grafik
Novinka nVidia zvýšila svůj podíl na trhu diskrétních mobilních grafik

nVidia zvýšila svůj podíl na trhu diskrétních mobilních grafik

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 8. 2011 12:00 20

Za uplynulé tři měsíce svůj podíl zvýšila z původních 41,7 procenta na 50,6 procenta. Podobný trend se očekává i ve 3. čtvrtletí.

Reklama

Společnosti nVidia se v posledním čtvrtletí podařilo zvýšit svůj podíl na trhu mobilních diskrétních grafických karet o 8,9 procenta. Koncem týdne o tom informoval server DigiTimes.

V desktopu došlo k relativně malému nárůstu, naopak zřetelně posílila v segmentu mobilním, kde těžila z dodávání svých diskrétních mobilních GPU k těm integrovaným od Intelu a vytváření notebooků s technologií Optimus. Ta se stará o plynulé přepínání mezi integrovanou a diskrétní grafikou a výrazně tak prodlužuje jeho výdrž. Více si můžete přečíst v recenzi: Asus UL50Vf — NVIDIA Optimus se představuje.

Podobný scénář, tedy další posílení na úkor Advanced Micro Devices (AMD), se očekává i ve 3. čtvrtletí, neboť společnosti ASUS, MSI a Clevo již oznámily svůj záměr uvádět další notebooky postavené na GeForce 500M.

V tom minulém prodeje táhly modely G74SX a G53SX s GTX 560M, GT780 a GT683 s GTX 570 a také X7200 – nadupaná herní mašina s procesorem Core i7 a duální grafikou GTX 580.

nVidia zvýšila svůj podíl na trhu diskrétních mobilních grafik
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Digitimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama