nvidia-zverejnila-financni-vysledky-vykazala-vzrustajici-zisk-i-prijmy
Novinka nVidia zveřejnila finanční výsledky. Vykázala vzrůstající zisk i příjmy

nVidia zveřejnila finanční výsledky. Vykázala vzrůstající zisk i příjmy

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 8. 2011 14:20

Na dosažených výsledcích, které nadchly optimistickým výhledem na příští období, se podílela silná poptávka spotřebitelů po noteboocích s GPU GeForce.

Reklama

Tržby společnosti za uplynulé čtvrtletí vzrostly o čtvrtinu na 1,017 mld. dolarů a překonaly predikci analytiků, kteří je očekávali na úrovni 1,005 mld. dolarů. Čistý zisk očištěný o mimořádné položky vzrostl na 151,6 milionu dolarů čili na 32 centů na akci. V prvním čtvrtletí přitom činil 135,2 milionu.

Firma také zveřejnila výhled prodejů na příští čtvrtletí, které by měly mezičtvrtletně vzrůst o 4 až 6 procent, tedy zhruba na 1,06 až 1,08 mld. dolarů. Také se podařilo čtvrtletně zvýšit hrubou GAAP marži na 51,7 procenta, non-GAAP hrubá marže vzrostla z 50,6 procenta na 51,9 procenta.

„V uplynulém čtvrtletí se nám dařilo velmi dobře,“ řekl generální ředitel nVidie, Jen-Hsun Huang. „Na výborných výsledcích se podílela především silná spotřebitelská poptávka po noteboocích s naším GPU.“ nVidii se v tomto segmentu podařilo přebrat značnou část zákazníků konkurenční společnosti Advanced Micro Devices, takže může být na výsost spokojená.

Huang navíc i tentokrát potvrdil, že firma vidí budoucnost ve smartphonech a tabletech. Ve 2. čtvrtletí se jí podařilo získat více objednávek svých čipů Tegra. Nedávno byla oznámena dohoda se společností Samsung, která by měla začít využívat SoC Tegra 2 ve svém připravovaném smartphonu Galaxy R. Na trh se dostane i Motorola Photon 4G a čtveřice nových tabletů včetně Samsungu Galaxy Tab 10.1. Zkraje minulého měsíce se také podařilo dokončit akvizici společnosti Icera.

nVidia zveřejnila finanční výsledky. Vykázala vzrůstající zisk i příjmy
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: nVidia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama