grafiky-na-architekture-kepler-odlozeny-na-rok-2012-potvrdila-nvidia
Novinka Grafiky na architektuře Kepler odloženy na rok 2012, potvrdila nVidia

Grafiky na architektuře Kepler odloženy na rok 2012, potvrdila nVidia

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 8. 2011 12:15 14

Letos se nové generace grafik v obchodech nedočkáme. Sériová produkce začne až počátkem roku 2012. Uvedení je - pravděpodobně - plánováno na přelom prvního a druhého čtvrtletí.

Reklama

nVidia uvede novou generaci grafických akcelerátorů až v roce 2012, informuje mluvčí společnosti Ken Brown. Potvrdil tak změny v roadmapě, o nichž se začalo hovořit už počátkem minulého měsíce.

„Přestože se k nám první vzorky dostanou ještě letos, sériová produkce se u TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company ) rozběhne až v roce 2012. Chceme tak upřesnit, že lidé se nové generace v obchodech do konce roku nedočkají,“ řekl.

Je docela pravděpodobné, že představení nových produktů přijde až na veletrhu CeBIT, který se uskuteční od 6. do 10 března, tj. potvrzují se dřívější informace, že start další generace by mohl být odložen na přelom prvního a druhého čtvrtletí 2012.

Kepler bude postaven na 28nm výrobní technologii a nabídne oproti Fermi 3× až 4× lepší vyšší poměr výkon/watt. Dalším milníkem pro firmu ze Santa Clary bude architektura „Maxwell,“ kdy jádro bude vyráběno 22nm postupem a mělo by být zhruba 16× efektivnější než generace GPU „Tesla“. Té bychom se měli dočkat o dva roky později, tedy v roce 2014.

Grafiky na architektuře Kepler odloženy na rok 2012, potvrdila nVidia
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Xbit-Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama