gulp-podivejte-se-na-film-natoceny-smartphonem-nokia-n8-vypada-skvele-video
Novinka Gulp: Podívejte se na film natočený smartphonem Nokia N8, vypadá skvěle! [video]

Gulp: Podívejte se na film natočený smartphonem Nokia N8, vypadá skvěle! [video]

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

5. 8. 2011 11:00 8

Projekt vznikl za pomocí tří telefonů a jeřábu. Díky využití techniky Stop motion si připíše i světový rekord za největší zabíranou plochu. Jak snímek vypadá a jak probíhalo natáčení?

Reklama

O smartphonu N8 jsme toho napsali mnoho, ale  většinou se jednalo o technické specifikace, kdy jsme mohli vyzvednout především jednu vlastnost - kvalitní 12 Mpx fotoaparát s optikou Carl Zeiss a nahráváním videa v HD kvalitě (720p). Že „en osmička“ fotí a natáčí skvěle potvrdila i spousta recenzí, ale přesto se dnes krom těchto kvalit dá mluvit spíše o průměrném hardwaru.

Gulp: Podívejte se na film natočený smartphonem Nokia N8, vypadá skvěle! [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Tvůrci snímku Gulp neváhali a k jeho natočení využili hned tři tytro smartphony. Video vzniklo technologií Stop motion (fázová animace), kdy je reálný objekt a scéna mezi snímky ručně upravován a posouván tak, aby jejich spojením došlo k vytvoření animace a dojmu spojitosti. Za vším stojí obrovská spousta lidské práce a času, ale přesto lze najít i celovečerní filmy vytvořené tímto způsobem - Ukradené Vánoce, Mrtvá nevěsta Tima Burtona atd.

Všechny předchozí projekty sází na miniaturní scénu s loutkami a modely, která je zabírána z malé vzdálenosti profesionální kamerou. Právě v tomto ohledu je Gulp jedinečný, neboť se jedná o objekty v životní velikosti a vše zabíráno smartphony z jeřábu vysokého několik metrů. Všechno co na snímku vidíte - včetně rybáře a jeho lodi - je tedy v reálné velikosti a největší záběr zaznamenává přes 11 000 čtverečních stop, což Gulpovi vyneslo světový rekord. 

Určitě se nezapomeňte podívat jak vše vznikalo, stojí to za to.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama