sef-nintenda-se-omluvil-nastvanym-majitelum-konzole-3ds
Novinka Šéf Nintenda se omluvil naštvaným majitelům konzole 3DS

Šéf Nintenda se omluvil naštvaným majitelům konzole 3DS

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 8. 2011 13:00 9

Kapesní konzole 3DS zlevní zhruba o 30 procent, a to se některým hráčům, kteří do ni již investovali, pochopitelně nelíbí. Situaci tak zachraňuje Satoru Iwata.

Reklama

Japonské Nintendo za poslední čtvrtletí 2011 vykázalo čistou ztrátu 25,5 mld. dolarů. Na neuspokojivých finančních výsledcích se velkou měrou podílely i slabé prodeje kapesní konzole 3DS. To vzalo na vědomí i vedení společnosti, která tak následně oznámilo, že od 12. srpna dojde ke změně maloobchodní ceny z původních 249 na 169 dolarů.

Ale ne všichni tohle rozhodnutí uvítali. Jeho nejhlasitějšími kritiky jsou hráči, kteří již do konzole investovali. Situaci se tak snaží „žehlit“ generální ředitel, Satoru Iwata, který se jim omluvil formou otevřeného dopisu.

„Víte, od té doby, co je konzole 3DS na trhu, se hodně změnilo a my dospěli k přesvědčení, že tento drastický krok je nevyhnutelný. Chceme-li dosáhnout toho, aby přístroj do budoucna používalo velké množství hráčů,“ napsal Iwata. Kéž by si z Nintenda vzali přístup i další společnosti…

Nepřehlédněte:

O kapesní konzoli Nintendo 3DS není zájem. Jeho cena se sníží o třetinu

Šéf Nintenda se omluvil naštvaným majitelům konzole 3DS
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: gamepolitisc

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama