amd-dalo-prednost-apu-bulldozer-az-v-rijnu
Novinka AMD dalo přednost APU, Bulldozer až v říjnu

AMD dalo přednost APU, Bulldozer až v říjnu

Z. Obermaier

Z. Obermaier

29. 7. 2011 15:09 9

Společnost AMD mění opět plány, v září budou uvedeny nová APU, Bulldozer musí počkat

Reklama
AMD dalo přednost APU, Bulldozer až v říjnu
i Zdroj: PCTuning.cz

I když už vypadalo uvedení procesorů AMD FX (Bulldozer) na září, o čemž také AMD spravilo výrobce základních desek, vše bude nakonec pravděpodobně jinak. Před několika měsíci si AMD nechalo udělat video podobu komiksu "Operace Scorpius", v něm pak zašifrovalo datum uvedení procesorů AMD FX na 19. září. Tuhle informaci mi potvrdili výrobci desek i jeden tajný dokument, i když oba tyto zdroje hovořili o 12.září. Zdali to bude dvanáctého nebo devatenáctého už není tak podstatné, období zhruba odpovídalo.

Situace se ale během tohoto týdne změnila. AMD vše opět změnili, což dokládá dokument jež se dostal do rukou tureckého magazínu DonanimHaber. Ten hovoří o dalším posunu uvedení AMD FX až na říjen, kdy já podle jiného zdroje doplním datum 10.10. Pět modelů AMD FX by se podle současné situace mělo dostat na trh a pulty obchodů druhý týden října 2011. Ptáte se proč další odklad? - Může za to APU.

Z mnohých zdrojů je jasné, že APU jsou pro AMD produkt číslo "jedna". Mají celkově nejvyšší důležitost, dokonce snad i před diskrétními grafikami. To dokládají i předpokládané plány produkce jež se mi dostaly do rukou, ale které nezveřejním ale jen okomentuji.

Do druhého čtvrtletí příštího roku (Q2/2012) hodlá AMD vyrobit kolem dvou milionů procesorů AMD FX s osmi, šesti a čtyřmi jádry. Pro APU (Llano i Zacate) je to ale šestkrát tolik! Zde je jasně vidět, co považuje AMD za lukrativní produkt a v čem chce nadále pokračovat jako hlavním byznysu.

V září bude tedy uvedena dvojice nových APU rodiny Brazos. Půjde o modely E-450 a E-300, v říjnu pak přijdou procesory AMD FX-8100, FX-6100 a FX-4100. Listopad bude patřit opět APU, tentokrát rodiny Llano. Půjde o uvedení modelů A4-3400 se dvěma jádry a grafikou s 160 SP procesory.

Zdroj: DonanimHaber

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama