zname-cenu-osmijadrovych-fx-procesoru-bulldozer-stat-budou-priblizne-269-dolaru
Novinka Známe cenu osmijádrových FX procesorů Bulldozer. Stát budou přibližně 269 dolarů

Známe cenu osmijádrových FX procesorů Bulldozer. Stát budou přibližně 269 dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 7. 2011 14:45 15

Samotné AMD to naznačilo v rámci soutěže FX Giveaway, ve které se chystá rozdat celkem pět osmijádrových procesorů a rovnou stovku panenek Ruby.

Reklama

Bulldozer, to není pouze bagr s pneumatickým kladivem a svářečkou, ale také označení pro novou architekturu, se níž se setkáte u nastávající generace procesorů AMD (Advanced Micro devices). Podle všeho se desktopové FX procesory začnou prodávat v září, ale nelze vyloučit také možnost, že se tak nakonec stane až v průběhu října. Každopádně jedna věc je jistá a to, že v prodeji se stoprocentně objeví ještě letos. Cena některých z nich se pak pravděpodobně bude pohybovat kolem 300 dolarů.

V rámci soutěže AMD FX Giveaway, resp. v jejích pravidlech, ve které lze vyhrát celkem pět procesorů FX Series a rovnou stovku panenek Ruby, se uvádí, že přibližná maloobchodní cena každého z osmijádrových procesorů je zhruba 300 dolarů. Orientační hodnota postavičky Ruby je vyčíslena na 25 dolarů ,-) I když není potvrzeno o jaké modely se přesně jedná, předpokládá se, že AMD do soutěže poskytne procesory FX-8150P a FX-8100. No, k nám se dostala informace, že cena bude nakonec ještě o něco nižší. Prodej by měl startovat na hodnotě 269 dolarů. To už je mnohem příjemnější.

Soutěž se vztahuje pouze na obyvatele Kanady a Spojených států amerických. AMD informaci nepotvrdilo, resp. na dotaz týkající se ceny procesorů nijak nereagovalo.

Aktualizace: Vypadá to, že procesory Bulldozer dorazí nakonec až v říjnu, nicméně na informacích ohledně ceny se nic nemění, takže se můžete odpíchnout od hodnoty 269 dolarů. Více v další zprávě.

Známe cenu osmijádrových FX procesorů Bulldozer. Stát budou přibližně 269 dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Xbit-Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama