o-kapesni-konzoli-nintendo-3ds-neni-zajem-jeho-cena-se-snizi-o-tretinu
Novinka O kapesní konzoli Nintendo 3DS není zájem. Jeho cena se sníží o třetinu

O kapesní konzoli Nintendo 3DS není zájem. Jeho cena se sníží o třetinu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 7. 2011 18:20 7

Tvůrci instalatéra Super Maria se znovu dostali do ztráty. K lepším výsledkům jim má pomoci výrazné zlevnění kapesní konzole 3DS, která se neprodáva dle jejich představ.

Reklama

Koncem minulého týdne se s finančními výsledky ohlásilo i japonské Nintendo a spokojeno být rozhodně nemůže. Za poslední čtvrtletí totiž vykázalo čistou ztrátu 25,5 mld. jenů. Nemalou měrou se ní tom podepsaly i mizerné prodeje kapesní konzole Nintendo 3DS. V rámci zveřejnění hospodářských výsledků sama společnost prozradila, že se za minulé tři měsíce podařilo prodat pouze 0,7 milionu kusů.

A tak není divu, že se chystá zlevňovat. S platností od 12. srpna dojde ke změně maloobchodní ceny z původních 249 na 169 dolarů. Vedení společnosti doufá, že se jí tímto podaří nastartovat prodeje konzole a zároveň i více motivovat uživatele k nákupu her.

Nepřehlédněte:

O kapesní konzoli Nintendo 3DS není zájem. Jeho cena se sníží o třetinu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

V Českých obchodech lze Nintendo 3DS zakoupit za zhruba 5800 korun. Až zlevnění dorazí i k nám, mohla by cena spadnout někam na úroveň 4500 korun, což jistě ocení nejeden příznivec videoher. Nintendo 3DS zaujme hlavně svým autostereoskopickým displejem, jenž dokáže vyprodukovat trojrozměrný obraz, aniž byste k jeho sledování potřebovali speciální brýle. To má logicky i svá negativa.

Nedlouho po uvedení do prodeje kolovaly po webu informace, že hráče bolí hlava a pálí oči. Negativní publicita udělala své a tak někteří konzoli raději vrátili. Nintento potom na svých oficiálních stránkách vyvěsila zprávu, že na 3DS by neměli hrát děti mladší šesti let, protože by prý mohlo dojít k poškození jejich zraku.

O kapesní konzoli Nintendo 3DS není zájem. Jeho cena se sníží o třetinu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama