apu-trinity-bude-mit-tdp-na-urovni-17-w-tvrdi-amd
Novinka APU Trinity bude mít TDP na úrovni 17 W, tvrdí AMD

APU Trinity bude mít TDP na úrovni 17 W, tvrdí AMD

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 7. 2011 12:00 6

V konferenčním hovoru se o tom informoval Thomas Seifert. Uvedení nových APU je plánováno na začátek příštího roku. Jejich domovem budou hlavně ultratenké notebooky.

Reklama

Podle prohlášení Thomase Seiferta, finančního a zároveň i dočasného ředitele Advanced Micro Devices (AMD), bude mít připravované APU (accelerated processing unit) Trinity o polovinu nižší TDP než tomu je v případě čipu Llano.

Pravděpodobně se to nebude týkat všech modelů, nicméně i tak je působivé, že čip, který je určen pro středněvýkonné počítače a notebooky, nabídne TDP (thermal-design power) na úrovni 17,5 wattů.

V rámci hovoru s analytiky Seifert uvedl: „Plánujeme uvedení APU, které bude spotřebovávat o 50 procent méně energie, než je tomu v případě 35W čipu Llano. Počítáme s jeho nasazením do ultratenkých notebooků.“

Na trhu se objeví na jaře příštího roku ve variantách s dvěma a čtyřmi fyzickými x86 jádry mikroarchitektury Bulldozer druhé generace a grafickou částí s podporou API DirectX 11 (pravděpodobně již s 4D superskalárními VLIW-4 jednotkami).

APU Trinity bude mít TDP na úrovni 17 W, tvrdí AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Xbit-Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama