shanite-idealni-smartphone-co-ten-od-fujitsu-s-windows-7-home-premium-a-qwerty-klavesnici
Novinka Shaníte ideální smartphone? Co ten od Fujitsu s Windows 7 Home Premium a QWERTY klávesnicí?

Shaníte ideální smartphone? Co ten od Fujitsu s Windows 7 Home Premium a QWERTY klávesnicí?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 7. 2011 17:55 18

Zapomeňte na Android, iOS nebo Symbian. Asiaté sáhli po plnohodnotné verzi Windows 7 Home Premium.

Reklama

Fujitsu se dnes pochlubilo, že připravuje smartphone, jehož operačním systémem je plnohodnotná verze Windows 7 v edici Home Premium. Přístroj je vybaven mikroprocesorem Intel Atom Z600 s frekvencí 1,2 GHz a 1 GB paměti RAM. Asijský výrobce jej popisuje jako „nejmenší PC, které se vejde akorát do dlaně vaší ruky.“

Velkou výhodou je, že na F-07C spustíte většinu programů, které používáte na „bežném“ počítači. Při zakoupení k němu navíc dostanete i dvouletou licenci na kancelářský balík Office 2010 a po webových stránkách se budete pohybovat v plnohodnotném Internet Exploreru 9.

Přesné rozměry telefonu jsou 125 × 61 × 19,8 mm a hmotnost 218 gramů. V boční části naleznete USB a HDMI konektor, takže jej bez problémů připojíte k externímu monitoru.

Displej má úhlopříčku 4“ a zobrazí rozlišení 1024 × 600 pixelů. Není známo, jakou technologií je vyráběn. Po vysunutí horní části se objeví QWERTY klávesnice, kterou doplňuje trackball.

Pro běžnou agendu postačí specificky upravený firmware, což ví dobře i samotný výrobce. Pro volání, textové zprávy (SMS) nebo obsluhu e-mailu plně dostačuje Navíc se tím prodlouží i výdrž baterie. Spotřeba v prostředí Windows 7 bude obrovská. Odhaduje se, že telefon v tomto režimu vydrží na baterku jen něco málo přes dvě hodiny. V Japonsku se F-07C objeví už koncem měsíce. 

Shaníte ideální smartphone? Co ten od Fujitsu s Windows 7 Home Premium a QWERTY klávesnicí?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Bit-tech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama