vertex3d-digital-streamer-edition-kombo-graficke-a-televizni-karty
Novinka Vertex3D Digital Streamer Edition: Kombo grafické a televizní karty

Vertex3D Digital Streamer Edition: Kombo grafické a televizní karty

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

22. 7. 2011 06:00 5

Na jedné kartě se nachází nejen grafický čip, ale také DVB-T tuner FlexiTV od firmy Mirics. Díky této kombinaci už nepotřebujete žádnou další kartu a HD kanály jsou rovnou akcelerovány grafickou kartou.

Reklama

Pamatujete ještě na speciální grafické karty ATi All-in-Wonder? Pokud ne, tak vám připomenu, o co se jednalo. Tyto karty na jednom tištěném spoji kombinovali nejen grafickou kartu, tedy GPU čip, ale byl zde také přítomen čip zpracovávající televizní signál, tedy televizní karta. Bylo to tedy takové kombo grafické a televizní karty.

Vertex3D Digital Streamer Edition: Kombo grafické a televizní karty
i Zdroj: PCTuning.cz
Vertex3D Digital Streamer Edition: Kombo grafické a televizní karty
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost Vertex3D přichází se stejným řešením, ale jedná se výhradně o řešení Vertex3D, ne AMD jako kdysi. Výrobce má dvě karty, které mají přídomek Digital Streamer Edition. První je AMD Radeon HD 6670. Ten má jádro Turks se 480 aktivními unifikovanými jednotkami na frekvenci 800 MHz a 1 GB videopaměti GDDR5 s efektivní frekvencí 4 GHz. Druhým je pak HD 6570 se stejným jádrem, jen na nižších frekvencích, které jsou 650 MHz a 1 GB pouze GDDR3 pamětí na frekvenci 1333 MHz.

Obě grafické karty mají navíc televizní DVB-T tuner FlexiTV od výrobce Mirics, který má vlastní tištěný spoj, který je následně spojen s grafickou kartou. Obě grafické karty mají VGA, DVI a HDMI 1.4 výstup, podporují DirectX 11, přehrávání 3D Blu-Ray filmů, akcelerují Dolby TrueHD a DTS HD Master Audio formát. Cena ani dostupnost nejsou známé.

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama