apple-ma-prvni-monitor-s-rozhranim-thunderbolt-aneb-imac-bez-vnitrnosti
Apple Novinka Apple má první monitor s rozhraním Thunderbolt aneb iMac bez vnitřností

Apple má první monitor s rozhraním Thunderbolt aneb iMac bez vnitřností

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

21. 7. 2011 06:00 7

Apple jako první výrobce notebooků a počítačů začal používat rozhraní Thunderbolt a tak není divu, že všechny produkty s tímto rozhraním, jsou zatím určené výhradně pro počítače Apple.

Reklama

Apple jako první adoptoval nejnovější technologii od Intelu na poli přenosu dat jedním kabelem a rovnou vícero protokolů. Zatím se nové rozhraní nazvané Thunderbolt nachází na noteboocích MacBook Pro a Air, pak už také v nových počítačích iMac, ale i také na externích RAID polích od firmy LaCie. Poslední novinkou není ale počítač, ale monitor například pro MacBooky.

Apple má první monitor s rozhraním Thunderbolt aneb iMac bez vnitřností
i Zdroj: PCTuning.cz

Přes to, že se jedná pouze o monitor, překvapí vás zadní konektory. Je zde trojice USB 2.0, FireWire 800, gigabitový Ethernet a ještě jeden Thunderbolt, ke kterému můžete připojit další monitor nebo třeba externí disk, prostě cokoliv, co má Thunderbolt. To vše poskytuje z notebook pouhý jeden kabel. Z Monitoru pak vystupuje už jen napájecí kabel, Thunderbolt a MagSafe, který slouží pro napájení MacBooků.

Apple má první monitor s rozhraním Thunderbolt aneb iMac bez vnitřností
i Zdroj: PCTuning.cz

Apple Thunderbolt Display vychází z monitoru LED Cinema Display, který má úhlopříčku 27" s rozlišením 2560 × 1440 pixelů (tedy poměr 16:9). Jedná se o IPS matrici s LED podsvícením, díky které monitor podává skvělý obraz. V horní části monitoru se nachází webkamerka s mikrofonem, v dolní pak 2.1 reprosoustava s výkonem 48 W. Monitor se dostane na trh během září za stejnou cenu, jako se prodával LED Cinema Display, tedy 999 dolarů (20 000 Kč).

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama