microvision-showwx-pico-projektor-pro-vsechna-zarizeni-velky-jako-iphone
Novinka Microvision SHOWWX+: Pico projektor pro všechna zařízení velký jako iPhone

Microvision SHOWWX+: Pico projektor pro všechna zařízení velký jako iPhone

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

17. 7. 2011 06:00 3

Pico projektor je stejně velký jako iPhone 4 a můžete k němu připojit jakýkoliv telefon nebo tablet s HDMI výstupem nebo zařízení od Applu.

Reklama

Vývoj jde stále kupředu a tak dnes máme chytré telefony s velkými a kvalitními displeji, nebo tablety s ještě většími úhlopříčkami. Někomu to ale stále nemusí stačit a občas by potřeboval na čas ještě něco většího. S rozvojem LED podsvícení se také začaly objevovat první přenosné projektory, označované jako pico projektory.

Microvision představil jeho nejnovější pico projektor SHOWWX+. Projektor je stejně veliký jako iPhone 4 (pouze tlustší a váhu 117 gramů) a podporuje vše, na co si vzpomenete. Na zařízení je přítomen miniHDMI vstup, pomocí kterého k pico projektoru můžete připojit přímo různé chytré telefony nebo tablety či notebooky a promítat si fotky, dokumenty, nebo pustit nějaký ten videoklip z YouTube. Pokud vaše zařízení nemá HDMI výstup, musíte si pořídit VGA Station, do které projektor zasunete. Poslední možností je, že máte nějaké iZařízení. Ty mají speciální kabel, na jehož jednom konci je 30pinový Apple konektor a na druhém klasické miniHDMI.

Microvision SHOWWX+: Pico projektor pro všechna zařízení velký jako iPhone
i Zdroj: PCTuning.cz

Zobrazovací čip projektoru má rozlišení 848 × 480 obrazových bodů pomocí něhož můžete vytvořit obraz s úhlopříčkou až 2,5 metru. Jak pak takový obraz bude vypadat asi nemusím popisovat. Projektor má svítivost 15 lumenů, což je ve srovnání se 2700 u klasického projektoru o poznání méně. V projektoru ze přítomna vyměnitelná Li-Ion baterie, která vydrží na jedno nabití až 2 hodiny. Cena tohoto zařízení bude 369 dolarů, u nás tedy něco okolo 7 500 Kč. Za cenu 5 400 Kč se u nás prodává například ACER C112 LED, který se ale větší, těžší. 

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama