dusledek-tahanic-kvuli-patentum-tsmc-zahajilo-zkusebni-vyrobu-cipu-a6-pro-apple
Apple Novinka Důsledek tahanic kvůli patentům. TSMC zahájilo zkušební výrobu čipu A6 pro Apple

Důsledek tahanic kvůli patentům. TSMC zahájilo zkušební výrobu čipu A6 pro Apple

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 7. 2011 15:30 12

Čip Apple A6, který se během příštího roku objeví v zařízeních jako iPad 3 či iPhone 6, už pravděpodobně nebude vyrábět Samsung, nýbrž TSMC.

Reklama

Po měsících vleklých tahanic u soudu Applu pravděpodobně došla trpělivost a tak se začíná poohlížet po jiném výrobci svých procesorů, které běžně používá v iPhonech, iPadech a dalších zařízeních.

Doposud je pro něj ve svých továrnách vyráběl jihokorejský Samsung, nicméně to už se pravděpodobně brzy změní. Podle zpráv agentury Reuters začala jablečná společnost spolupracovat s TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) na zkušební výrobě čipu A6, nástupce modelu A5 použitého v iPadu 2.

A protože TSMC už delší dobu ladí přechod na 28nm technologii, dá se předpokládat, že příští generace mobilního čipu Apple bude vyráběna právě na této technologii. Hodně bude ale záviset na schopnosti TSMC dosáhnout vysoké výtěžnosti čipu A6. Od toho se bude odvíjet, zda s ním Apple, který má dnes v hotovosti k dispozici přes 75 miliard dolarů, lukrativní kontrakt podepíše.

SoC nalezne uplatnění v přístrojích iPad 3, iPhone 6 a další generaci iPodu Touch a Apple TV. Pro Samsung by mohlo mít rozhodnutí vedení v Cupertinu poměrně vážné finanční následky, vždyť jen letos mu Apple za jeho služby zaplatil astronomických 7,8 mld. dolarů.

Nakonec za rozhodnutím zbavit se závislosti na Samsungu může stát i (nepotvrzená) informace, že za odklad iPhonu 5 na trh může přehřívání čipu A5. V malém těle mobilního telefonu je prý problém dostatečně ho uchladit.

Nepřehlédněte:

Důsledek tahanic kvůli patentům. TSMC zahájilo zkušební výrobu čipu A6 pro Apple
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama