crytek-kapesni-konzole-playstation-vita-mozna-neuspeje-na-vine-budou-smartphony
Apple Novinka Crytek: kapesní konzole PlayStation Vita možná neuspěje. Na vině budou smartphony

Crytek: kapesní konzole PlayStation Vita možná neuspěje. Na vině budou smartphony

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 7. 2011 13:00 15

Cevat Yerli si stejně jako v minulosti šéf Ngmoco myslí, že Sony s novou platformou přichází moc pozdě. Těžkou bitvu prý rozhodně množství a kvalita obsahu.

Reklama

V naší starší aktualitě jsem vás informovali o tom, kterak šéf herního studia Ngmoco, Neil Young, tvrdil, že kapesní konzole PlayStation Vita je prakticky mrtvá. Jako hlavní důvody tenkrát uvedl, že na trh přichází pozdě a bude mít obrovskou konkurenci v App Store, který nabízí statisíce levných aplikací a her. V diskuzi pod článkem se okamžitě strhla pořádná mela. Někteří z vás mi dokonce za slova vyřčená Youngem hubovali ,-)

Kapesní konzole NGP je prakticky mrtvá, proti iPhonu nemá šanci

A s dalším slovem do pranice nyní přichází i německé studio Crytek, autoři vyhlášené série Crysis. Jeho generální ředitel, Cevat Yerli, v rozhovoru pro herní web CVG uvedl, že ačkoli je Vita fantastická platforma, bude to na trhu mít setsakramentsky těžké. A taktéž připouští, že s ní Sony nejspíše přichází pozdě.

„Miluji Sony coby společnost, neboť s nimi máme výborné vztahy, ale na druhou stranu musím říct, že Vita to bude mít hodně těžké proti smartphonům a tabletům,“ řekl Yerli a pokračoval: „Na tomto trhu chce zároveň uspět i Nintendo 3DS. Bude to těžká bitva, kterou rozhodne kvalita a množství obsahu pro danou platformu. Důležité bude i propojení se sociálními službami.“

Podobný názor jako Yerli má také šéf id Software a legenda John Carmack, který si myslí, že Vita „dojede“ i na to, že rok , dva po svém uvedení na trh bude na rozdíl od nových smartphonů technologicky zastaralá.

Crytek: kapesní konzole PlayStation Vita možná neuspěje. Na vině budou smartphony
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: CVG

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama