cinan-si-postavil-ipad-3-z-odpadu-bezi-na-windows-xp
Apple Novinka Číňan si postavil „iPad 3“ z odpadu. Běží na Windows XP

Číňan si postavil „iPad 3“ z odpadu. Běží na Windows XP

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 7. 2011 13:45 16

Mladík je fanda iPadu, ale na originál nemá peníze. A tak ho napadlo, že si jej postaví sám, a rovnou i s odnímatelnou klávesnicí.

Reklama

Žijeme v bláznivém světě, v němž někteří lidé zkrátka pro produkty Applu udělají cokoliv. Sedmnáctiletý Číňan neváhal a prodal svou ledvinu, aby si za takto vydělané peníze koupil iPad druhé generace. Z druhého koutu země zase dívka nabízí své panenství za iPhone 4. Tak moc po jablečném telefonu touží.

Naštěstí další čínský mladík zvolil elegantnější a méně bolestivý přístup. Ve dvacetiminutovém klipu na portálu Youku, čínském ekvivalentu YouTube, ukazuje stavbu, chcete-li kompletaci zařízení, které pojmenoval jako iPad 3. Liu Xinying, kterému je jednadvacet let, pracuje v obchodě s počítači, takže získat potřebné součástky pro něj nepředstavoval žádný problém.

Číňan si postavil „iPad 3“ z odpadu. Běží na Windows XP
i Zdroj: PCTuning.cz

Návrh mu prý zabral dva týdny času. Ve finále je tablet sice o něco tlustší než iPad a iOS nahradil operační systém Windows XP, ale i tak vypadá k světu. Za pozornost zejména stojí pečlivě nalepené logo Apple a dokovací stanice à la Asus Eee Pad Transformer.

Číňan potvrdil, že ho celý projekt přišel na 2000 jüanů, čili přibližně 300 dolarů. To není ani zlomek ceny, za kterou se nejlevnější verze iPadu 2 na tamním trhu prodává, např. 64GB model zde zakoupíte za astronomických 5 228 jüanů. Po zveřejnění videa byl údajně kontaktován několika zájemci s žádostí, aby jim „iPad 3“ také postavil. To prý ale s díky odmítl, neboť šlo především o zábavu.

Zdroj: TGDaily

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama