utery-plne-spekulaci-na-windows-8-bude-mozne-spustit-hry-z-xboxu-360
Novinka Úterý plné spekulací: na Windows 8 bude možné spustit hry z Xboxu 360

Úterý plné spekulací: na Windows 8 bude možné spustit hry z Xboxu 360

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 7. 2011 19:00 15

Je možné, že to celé je jeden velký žert, ale kdo ví. Třeba nás Microsoft opravdu překvapí a Windows 8 budou obsahovat funkci, která umožní emulaci her z konzole Xbox 360.

Reklama

Je léto a doslova takové horko, že se mi při telefonátu s kolegou z redakce málem uvařil telefon. A jinak tomu - zdá se - není ani na webu. Na několika serverech se během dneška objevila zpráva, že připravovaný operační systém Windows 8 by mohl obsahovat funkci, díky které na něm bude možné spustit a hrát videohry z konzole Xbox 360?

Vše to jsou ale zatím jen divoké spekulace a neověřené informace, takže je berte s notnou rezervou. Ale znáte to: „na každém šprochu pravdy trochu“. Xboxu 360 pomalu zvoní hrana a v poslední době už se proto začíná hovořit o jeho nástupci. Ten ale přijde na trh nejdříve v roce 2014 nebo 2015. A zatím není vůbec jisté, zdá nabídne zpětnou kompatibilitu se starším modelem.

Windows 8 budou integrovat službu Xbox Live, potvrdil Microsoft

Microsoft by tímto krokem chytře prodloužil život stávající platformě. A také nezapomínejme na Xbox Live – službu, která Microsoftu generuje nemalé zisky.

Za schopnost přehrát, pardon, emulaci her pro Xbox, bude nejspíše vybírán pravidelný měsíční poplatek. A obejít byste se také museli bez cross-platformního hraní, a to prý z důvodu nekompatibility ovladačů. Což je trochu zvláštní argument, přihlédneme-li k tomu, kolik GFWL her ovladač z Xboxu 360 podporuje.

Nakonec  Microsoft se dlouhodobě netají tím, že chce vytvořit ekosystém bez slabin, který bude dělat radost majitelům chytrých telefonů s Windows phone 7, konzolí Xbox a počítačů s Windows. Na potvrzení téhle bláznivé informace si ale musíme počkat.

Úterý plné spekulací: na Windows 8 bude možné spustit hry z Xboxu 360
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama