app-store-zaznamenal-15-miliard-stazeni-nabizenych-aplikaci-tvrdi-apple
Apple Novinka App Store zaznamenal 15 miliard stažení nabízených aplikací, tvrdí Apple

App Store zaznamenal 15 miliard stažení nabízených aplikací, tvrdí Apple

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 7. 2011 13:15 4

Široká paleta her a programů za poměrně nízké ceny udělala z App Store největší internetový obchod s aplikacemi na světě. Jeho služeb využívá přes 200 milionů uživatelů.

Reklama

Apple koncem minulého týdne oznámil, že z jeho obchodu s aplikacemi – App Store, který využívají majitelé přístrojů s mobilním operačním systémem iOS, už bylo staženo přes 15 miliard aplikací. Za méně než šest měsíců tak bylo staženo 5 miliard aplikací. O kulatém jubileu Apple totiž informoval v průběhu ledna.

Hackeři z Hackulous Mac App Store zatím ušetří. Program Kickback uvolní příští měsíc

Momentálně mají uživatelé k dispozici 425 tisíc aplikací a her, z toho více jak 100 tisíc je vytvořeno přímo pro tablet iPad. Služeb obchodu pravidelně využívá přes 200 milionů uživatelů vlastnících přístroj s iOS (iPhone, iPod Touch, iPad).

Na tom všem profitují i vývojáři. Apple oznámil, že díky App Store si vydělali přes 2,5 miliardy dolarů. Placená částka se dělí typickým 70/30 stylem, tedy 70% pro vydavatele a 30% pro Apple.

Nejvážnějším konkurentem jablečného obchodu je Android Market, který nedávno registroval 200 tisíc aplikací a hlásil stažení tří miliard aplikací.

Nepřehlédněte:

App Store zaznamenal 15 miliard stažení nabízených aplikací, tvrdí Apple
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Gigjets

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama