zacaly-prazdniny-a-s-nimi-i-sezona-offline-turnaju
Novinka Začaly prázdniny a s nimi i sezóna offline turnajů

Začaly prázdniny a s nimi i sezóna offline turnajů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 7. 2011 09:15

Začaly tolik očekávané letní prázdniny, což je snad nejhezčí období pro všechny studenty. Ve světe počítačových hráčů jsou prázdniny obdobím, kdy se často pořádají různé offline turnaje, neboli takzvané „LANky“.

Reklama
Začaly prázdniny a s nimi i sezóna offline turnajů
i Zdroj: PCTuning.cz

Řeč je o turnajích v počítačových hrách, kde se sejde několik kamarádů, zapojí své počítače do místní sítě a hrají spolu i několik dní v kuse různé turnaje. Hned první prázdninovou sobotu se v pražské herně BattleZone uskutečnil již druhý LAN turnaj v oblíbené hře League of Legends, který pořádal herní portál Grunex.com společně s energeťáky Big Shock!

League of Legends, zkráceně LoL, je strategická hra podobná třeba StarCraftu ši Warcraftu 3: DotA, ve které se pomocí Vámi vybraných hrdinů snažíte zničit základnu nepřítele. Tato hra se v poslední době stává čím dál tím populárnější, možná také proto, že si ji každý může stáhnout a zahrát zcela zdarma. Herní portál Grunex.com si pro komunitu hráčů LoL připravil v pořadí již druhý offline turnaj s názvem Big Shock! Grunex LoL LAN.

League of Legends se stává stále populárnější hrou.

Začaly prázdniny a s nimi i sezóna offline turnajů
i Zdroj: PCTuning.cz

Hře League of Legends skončila první sezóna turnajů, která byla zakončena na švédském prestižním turnaji Dreamhack, s celkovou finanční dotací 100 000 dolarů! Po oznámení druhého LAN turnaje v League of Legends se čeští hráči sjeli na porovnání sil do pražské herny BattleZone. V turnaji, určeném pro osm týmů, byly pětice hráčů rozděleny do dvou skupin, ze kterých do vyřazovací fáze postupovali všichni.

Díky tomu si hráči za své peníze užili spoustu zábavy. Ve finále se střetly týmy s názvy aQuaRedon a Čůzy plechový. Ve finálovém boji byl nakonec úspěšnější právě prvně zmiňovaný tým, který nedal svému soupeři žádnou šanci. Tím si zajistil výhru v podobě 3 000 Kč, originálních her a balíků energetických nápojů Big Shock! společně s dárkovými předměty. V souboji o třetí místo zvítězil po velmi napínavém boji tým riSing-eSports, který si poradil s eX10Death.

Začaly prázdniny a s nimi i sezóna offline turnajů
i Zdroj: PCTuning.cz

Na všechny hráče byly po celou akci připraveny energetické nápoje Big Shock!, což je udržovalo v plné koncentraci. Hráči projevili zájem i o další turnaje v této hře, a proto je téměř jisté, že tento turnaj nebude posledním.

Zdroj: Grunex

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama