microsoft-tlaci-na-samsung-z-kazdeho-prodaneho-mobilu-s-androidem-chce-15-dolaru
Novinka Microsoft tlačí na Samsung. Z každého prodaného mobilu s Androidem chce 15 dolarů

Microsoft tlačí na Samsung. Z každého prodaného mobilu s Androidem chce 15 dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 7. 2011 16:00 16

Za jeden prodaný telefon značky Samsung se systémem Android by mělo jít na účet Microsoftu 15 dolarů. Tomu se to pochopitelně vůbec nelíbí.

Reklama

Jak jsme vás informovali ve starší zprávě, Microsoft, jehož operační systém Windows Phone 7 se na trhu teprve rozkoukává, již na úspěchu Androidu stihl vydělat několik miliard dolarů. Profituje na něm především kvůli svému širokému portoliu patentů.

Po taiwanském HTC chce pět dolarů z každého prodaného zařízení. A tento týden se prý ohlásil i Samsungu, po kterém požaduje rovnou trojnásobek, tzn patnáct dolarů. Vzhledem k tomu, jak dobře se zařízení jako Galaxy Ace, S (II) prodávají, si jistě dokážete spočítat, že by to Samsung přišlo na pěkné peníze.

Není tak překvapivé, že se snaží s Microsoftem dohodnout. Ten je prý ochoten snížit cenu na deset dolarů výměnou za lepší podporu platformy Windows Phone 7. Samsung by ji ale raději viděl ještě níže, někde na hodnotě, kterou platí konkurenční HTC.

Dá se předpokládat, že se obě společnosti ale nakonec domluví. O tom, že je dohoda nejspíše „na spadnutí“, svědčí i informace o přímém nástupci Galaxy S II se systémem Windows Phone 7. Na uživatele tak s největší pravděpodobností čeká 4,3“ displej na bázi technologie Super Amoled Plus a zřejmě i dvoujádrový procesor.

Microsoft tlačí na Samsung. Z každého prodaného mobilu s Androidem chce 15 dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: PocketNow

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama