amd-fx-bulldozer-na-5-1-ghz
Novinka AMD FX (Bulldozer) na 5,1 GHz

AMD FX (Bulldozer) na 5,1 GHz

Z. Obermaier

Z. Obermaier

3. 7. 2011 10:52 34

(Exklusivní Video) Podívejte se na Bulldozer na 5,1 GHz chlazený vzduchem!

Reklama

Čekají nás dny volna, a proč si tedy neděli a nastávající dny někde na chalupě nebo jinde nezpříjemnit jednou opravdovou lahůdkou. Ukážeme vám jak se taktuje AMD FX procesor architektury Bulldozer. Na absolutně skvělé desce Asus Crosshair V Formula se mi podařilo přetaktovat procesor na pěkných 5,1 GHz. Nebude to ale jen nějak nestabilních 5,1 GHz, na této frekvenci bez potíží najedu do Windows a jsem schopen spustit i méně náročné benchmarky - SuperPi a podobně. Stoprocentně stabilní to ale samozřejmě není. To je nutné frekvenci kousek snížit, ale ne o moc. Podívejte se na video jako důkaz ..

Pro stabilitu i v náročných aplikacích (Cinebench atd.) jsem musel snížit frekvenci na 4,85 GHz. Napětí v tu chvíli bylo nastavené na 1,55V (dost vysoké) a systém prošel všechny testy. Mnozí by prodali i duši, abych vám čísla z benchmarků na této frekvenci ukázal, že? - To ale nemohu, bohužel. V rámci udržení dobrých vztahů s výrobcem, až do uvedení nemůžeme oficiálně nic sdělit. Možná časem, až se někde jinde provalí víc informací a výsledků.

AMD FX (Bulldozer) na 5,1 GHz
i Zdroj: PCTuning.cz

Co nám tento test říká? - Že náš procesor nemá (FX ES samply obecně) žádný problém s vysokými frekvencemi, jak se říká v různých článcích. Spekulovalo se, že kvůli nízkým taktům se uvedení odložilo - je to hloupost a už jsem vám to říkal v recenzi čipsetu AMD 990FX. Důvod odložení je jiný. Tento můj CPU dokáže pracovat na defaultním napětí až do frekvence téměř 4,5 GHz. V tom zkrátka problém není a nebyl. Neubývá než se těšit na uvedení, čekající fandové značky jsou už jistě hodně natěšení. Tajemství Bulldozeru bude odhaleno "už" za dva měsíce ..

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama