poucil-se-samsung-z-zalob-od-applu-vydava-galaxy-z-s-uplne-novym-vzhledem
Novinka Poučil se Samsung z žalob od Applu? Vydává Galaxy Z s úplně novým vzhledem

Poučil se Samsung z žalob od Applu? Vydává Galaxy Z s úplně novým vzhledem

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

1. 7. 2011 06:00 24

V poslední době to mezi Samsungem a Applem vře. Mezitím ale Samsung vydává nový telefon, který už ale do této kauzy určitě spadat nebude.

Reklama

Kolem Samsungu je poslední dobou hodně rušno, protože neustále žaluje Apple, nebo je naopak Applem žalován. Poslední žaloba je ze včera a Samsung žaluje Apple za porušení jejich pantentů a požaduje zákaz prodávání iPhonů a iPadů v USA, což jsou největší příjmy Applu.

Naštěstí ale Samsung dělá také něco jiného a ve Švédku představil nový Galaxy Z. Pokud se chystáte říci, že to bude další klon iPhonu, tak vás musím zadržet. Novinka vychází z mobilu Galaxy SII, ovšem změny v designu jsou viditelné hned na první pohled. Změnilo se prostřední tlačítko a záda telefonu vypadají také jinak a dle mého názoru moc pěkně.

Poučil se Samsung z žalob od Applu? Vydává Galaxy Z s úplně novým vzhledem
i Zdroj: PCTuning.cz

Galaxy Z je o 19 gramů těžší a necelý jeden milimetr tlustší, což znamená, že záda jsou z lepšího materiálu, nějakého kovu. Novinka má menší displej, 4,2” místo 4,3” u Galaxy SII a navíc pouze Super Clear LCD s rozlišením 800×480 pixelů. Dvoujádrový čip Exynos s frekvencí 1,2 GHz z vlastní továrny nahradila dvoujádrová nVidia Tegra 2 na frekvenci 1 GHz. Šetřilo se i na fotoaparátu a zde je přítomen čip s 5 Mpx, která umožňuje nahrávat jen 720p. Fotoaparátu může asistovat přisvětlovací LED dioda. Samozřejmostí je WiFi, Bluetooth 3.0, GPS. Baterie má kapacitu 1 650 mAh. Cena je stanovena na příjemnou hladinu a za tento model zaplatíte 10 750 Kč.

Nepřehlédněte:

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama