google-sites-v-novem-vytvorte-si-zdarma-webovky-pro-mobilni-telefony
Novinka Google Sites v novém: Vytvořte si zdarma webovky pro mobilní telefony

Google Sites v novém: Vytvořte si zdarma webovky pro mobilní telefony

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

30. 6. 2011 11:00

I bez znalostí programování může každý vytvářet jednoduché internetové prezentace optimalizované pro mobilní zařízení. Během pár kliknutí je stránka hotová!

Reklama

Internetový gigant Google spustil nový modul již zaběhlého Google Sites. Bezplatný nástroj je navržen tak, aby umožnil menším firmám a jednotlivcům zdarma proniknout do světa mobilního internetu.

Google Sites v novém: Vytvořte si zdarma webovky pro mobilní telefony
i Zdroj: PCTuning.cz

Google Sites pro tvorbu mobilnách stránek nabídne několik základních šablon, které během pár minut vyplníte obsahem do požadované struktury. Ze základní nabídky jsou zde volby Restaurant, Local Business (místní firmy), Lead Generation, Social, eCommerce a Custom (vlastní). Po vybrání příslušné šablony je uživatel přesměrován do editace, kde si jednoduše nakliká jak bude stránka vypadat, vybere logo a přidá další požadovaný obsah. Zde lze vybrat i připravenou stránku pro nahrávání souborů, tabulku, blog s krátkými zprávami a běžnou mobilní stránku.

Vytváření stránek s Google Sites není nic těžkého a zvládne to opravdu každý. Nastává zde však otázka, jak moc velký má mobilní verze stránek smysl, když si běžný mobilní prohlížeč poradí i s těmi klasickými. Na druhou stranu však neuškodí mít rychle přístupnou alternativu se základním popisem a funkčností hlavního webu. Pro restaurace a malé podniky je tak služba nepochybně přínosem.

Google Sites pro tvorbu mobilních stránek neleznete zde.

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama