deska-gigabyte-s-ssd-diskem-na-palube-exkluzivni-video
Novinka Deska Gigabyte s SSD diskem na palubě [exkluzivní video]

Deska Gigabyte s SSD diskem na palubě [exkluzivní video]

Z. Obermaier

Z. Obermaier

29. 6. 2011 19:06 11

Jako první na světě vám ukážeme desku pro Sandy Bridge vybavenou SSD diskem. To rozhodně nemůžete předhlédnout.

Reklama

Když se před pár týdny na webu objevila fotografie desky Gigabyte s předinstalovaným SSD (SLC čipy) diskem, vzbudila nebývalý zájem. No, zkuste si sami napsat do Google její název – Z68XP-UD3-iSSD. Vyhledávač na vás "vysype" tisíce stránek kde se o ní hovořilo. PCTuning, jako již tradičně, vám jí ukáže jako první na světě a rovnou na videu.

Žádné oficiální fotografie výrobce, ale živá deska v našich rukou. Nejzajímavější je na ní ale její cena. Měla by se totiž pohybovat pod 5000 Kč s DPH, což není za luxusně vybavenou desku pro Sandy Bridge tak mnoho. Pokud přihlédneme k 20GB SSD jež je její součástí, je pořizovací cena solidní. SSD disk je zde kvůli technologii Intel Smart Response.

Obecně jde o základní desku vyšší střední třídy, určenou spíše nadšencům do taktování nebo vysokého výkonu. Upřímně jde vlastně o náhradu čipsetu P67 Express do herního počítače.

Čipset je sice Z68 Express, deska ale postrádá DVI výstup na monitor, což mne zklamalo. Jediným výstupem na monitor je HDMI, což ale dnes není žádný problém. Deska je již někde u nás i skladem, nebo se objeví v několika dnech. Recenzi očekávejte někdy v rozmězí týdne/dvou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama