asrock-z68-fatal1ty-professional-gen3-sice-s-pcie-3-0-ale-bez-prislusneho-radice
Novinka ASRock Z68 Fatal1ty Professional Gen3 sice s PCIe 3.0, ale bez příslušného řadiče

ASRock Z68 Fatal1ty Professional Gen3 sice s PCIe 3.0, ale bez příslušného řadiče

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

30. 6. 2011 06:00 1

Vydávat na trh něco, co vlastně deska nemá, je dobrý marketing. K tomu, aby deska měla PCI Express 3.0, potřebujete procesor s tímto řadičem. Ty ale ještě nejsou.

Reklama

Po vzoru MSI a jeho základní desky Z68A-GD80 přichází i ASRock s deskou, která je již vybavena další generací rozhraní PCI Express. ASRock P67 Fatal1ty Professional Gen3, jak se deska celým názvem jmenuje, je vybavená PCI Express verze 3.0, díky kterému se zdvojnásobuje rychlost přenosu dat z 500 MB/s na 1 GB/s v na jedné cestě v jednom směru. Deska je tak připravena na to, že další generace grafických karet by mohla mít tuto verzi standardu, kvůli limitaci výkonu starším rozhraním.

ASRock Z68 Fatal1ty Professional Gen3 sice s PCIe 3.0, ale bez příslušného řadiče
i Zdroj: PCTuning.cz

Deska má patici LGA 1155 a čipset Z68. Na zadním panelu tedy nalezneme i grafické výstupy (VGA a HDMI 1.4a), dále pak Ethernet, čtyři USB 3.0, 8kanálový výstup zvuku, dva USB 2.0 a dva eSATA porty. Na desce jsou pak tři sloty PCI Express ×16 (z nichž dva jsou nové 3.0, jeden je staršího standardu 2.0), čtyři porty SATA 3 Gb/s, tlačítka pro zapínání a resetování desky a nakonec stavový LED displej. Je zde také podpora technologie LucidLogix Virtu, ATi CrossFireX a nVidia SLI. A jak je vlastně deska řešena, když současné procesory mají integrovaný řadič pouze PCI Express 2.0? Nijak. Deska je pouze „připravena“ pro osazení procesorem Ivy Bridge, který již má řadič 3. generace.

Nepřehlédněte:

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama