lulzsec-po-50-dnech-konci-s-utoky-na-webove-stranky
Novinka LulzSec po 50 dnech končí s útoky na webové stránky

LulzSec po 50 dnech končí s útoky na webové stránky

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

27. 6. 2011 06:00 9

Skupina LulzSec údajně chce jen poukazovat na nízkou úroveň zabezpečení, nyní ale po 50 dnech svých útoků končí. Proč? Odpověď je neznámá.

Reklama

Skupinka hackerů, kteří si říkají LulzSec (Lulz Security) včera na svém Twitteru oznámila, že po 50 dnech končí s jejími útoky. Tato skupina stojí za útoky nejen na službu Sony Music nebo stránky Nintenda, ale dokonce i stránky amerického senátu nebo zpravodajské služby CIA. Tato skupina se však prý snaží pouze poukázat na to, jak málo jsou sítě zabezpečené a jak lehce je možné se dostat k citlivým údajům. Po nabourání se na stránky s obsahem pro dospělé, Pron, také vyslali do světa spolu s 62 000 hesly zprávu – „Používáte slabá hesla!

LulzSec po 50 dnech končí s útoky na webové stránky
i Zdroj: PCTuning.cz

Před pár dny se internetem šířila zpráva, že jeden z hackerů této skupiny byl dopaden, která se ale nikdy nepotvrdila. Nyní však tato skupina končí, takže jedním z důvodů proč, je, že byli odhaleni, nebo dostali strach. O tom se ve své zprávě nezmiňují a my tak můžeme jen hádat. Osobně nemám proti útokům podobného typu výhrady, pokud chtějí poukázat na problém, ale nezneužijí osobních údajů. Navíc zde budou vždy nějaké podobné skupiny, v poslední době třeba aktivní Anonymous.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Buypoe

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama