kopirovani-je-spatne-tvrdil-apple-a-podal-dalsi-zalobu-na-samsung
Apple Novinka Kopírování je špatné, tvrdil Apple a podal další žalobu na Samsung

Kopírování je špatné, tvrdil Apple a podal další žalobu na Samsung

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 6. 2011 20:15 23

Tentokrát u městského soudu v Jižní Koreji, tedy v místě, kde společnost Samsung sídlí. Applu se znovu nepozdává podobnost řady produktů Galaxy s iPhonem a iPadem.

Reklama

Ostře sledovaný spor mezi americkým Applem a finskou Nokií v minulých dnech dospěl k nečekanému konci. Obě strany svolily k mimosoudnímu vyrovnání a Apple se ještě uvázal k tomu, že bude Nokii platit klasické licenční poplatky.

Nakrátko se skutečně mohlo zdát, že jablečná společnost bude usilovat i o ukončení dalšího sporu, který vede s jihokorejským Samsungem, ale opak je pravdou. V Cupertinu se znovu snaží dostat svému právu, a proto na Samsung podali žalobu u městského soudu v Jižní Koreji.

Apple podal žalobu na mladíka, který prodával „bílý“ iPhone 4 a vydělal statisíce dolarů

V ní se uvádí, že řada produktů Galaxy (smartphony a multimediální tablety) se až nápadně podobá iPhonu a iPadu, a to jak po vizuální stránce, ale i uživatelským rozhraním či formou balení.

„Do očí bijící plagiátorství je špatné a my budeme chránit naše duševní vlastnictví, když nám ostatní výrobci kradou naše nápady,“ píše se v dokumentu.

I přes pokračující soudní spory a rozdílné názory na některé věci, ale mezi sebou obě společnosti mají velmi úzké obchodní vztahy. Apple je jedním z nejvýznamnějších odběratelů Samsungu a zároveň i jeho druhým největším klientem.

Nepřehlédněte:

Kopírování je špatné, tvrdil Apple a podal další žalobu na Samsung
i Zdroj: PCTuning.cz

centrum notifikací v Androidu, ehm, pardon, vlastně v betaverzi iOS 5

Zdroj: TechRadar

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama