g-technology-g-connect-externi-prenosny-disk-a-wifi-pristupovy-bod-v-jednom
Apple Novinka G-Technology G-Connect: Externí přenosný disk a WiFi přístupový bod v jednom

G-Technology G-Connect: Externí přenosný disk a WiFi přístupový bod v jednom

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

24. 6. 2011 06:00

500GB disk od Hitachi má WiFi, ale také i Ethernet. Pokud k němu připojíte internet kabelem, může jej nasdílet pomocí WiFi.

Reklama

Společnost G-Technology, která patří pod výrobce úložišť Hitachi včera oznámila novinku G-Connect. Toto zařízení na první pohled vypadá jako klasický 2,5” přenosný disk, ale po prozkoumání vstupů a výstupu zjistíte, že to není ledajaký disk. Disk má totiž nejen WiFi standardu 802.11n, ale také Ethernetový port a samozřejmě USB.

Na disku můžete mít uložená třeba videa, fotky, dokumenty a podobně a do svých zařízení, například chytrých telefonů, je můžete dostat bezdrátově právě pomocí přítomné WiFi. Stejně tak jej můžete připojit kabelem do vaší domácí sítě. Z disku můžete naráz přehrávat až 5 videí klasické kvality nebo 3 HD videa. Stejně tak k disku může být připojeno až 5 zařízení najednou.

G-Technology G-Connect: Externí přenosný disk a WiFi přístupový bod v jednom
i Zdroj: PCTuning.cz

Tento disk má ale ještě jednu možnost. Pokud jej totiž připojíte kabelem k internetu, můžete si z něj udělat WiFi router a poskytnou tak právě chytrým telefonům internet. Bohužel tento disk nemá vestavěnou baterii, narozdíl od řešení, které nabízí Seagate, takže ho musíte mít při používání zapojený buď v zásuvce, v USB, v autě nebo si dokoupit externí baterii, která vydrží na 3 hodiny provozu. G-Connect bude v nabídce v červenci a za 500GB verzi zaplatíte rovných 200 dolarů (3 500 Kč).

Nepřehlédněte:

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama