telefony-nokia-s-windows-phone-7-pouze-v-sesti-evropskych-zemich
Novinka Telefony Nokia s Windows Phone 7 pouze v šesti evropských zemích

Telefony Nokia s Windows Phone 7 pouze v šesti evropských zemích

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 6. 2011 11:30 14

Finský výrobce se soustředí hlavně na trhy, kde mají smartphony největší procentuální zastoupení. Není tak překvapivé, že Česká republika a Slovensko v první vlně chybí.

Reklama

Na trhu se ještě letos objeví první telefony Nokia s operačním systémem Windows Phone 7. Informoval o tom zástupce společnosti pro Evropu, Victor Saeijs.

Finský výrobce zpočátku vsadí pouze na šest vybraných zemí – Francii, Německo, Anglii, Španělsko, Itálii a Nizozemí. Prioritní jsou pro něj trhy, kde je největší procentuální podíl chytrých telefonů.

Kromě evropské šestky se přístroje Nokia objeví i ve Spojených státech amerických a dalších zemích. Česká republika a Slovensko v první vlně chybí.

Další informace naznačují, že Windows Phone 7 bude po vzoru konkurenčních platforem podporovat i dvoujádrové procesory. Potvrzují to specifikace čipové sady Qualcomm Snapdragon MSM8x60, kde je právě pamatováno i na mobilní Windows. Microsoft informaci nepotvrdil, ani nevyvrátil. Je ale pravděpodobné, že už se na optimalizaci pro dvoujádrové procesory pracuje.

Telefony Nokia s Windows Phone 7 pouze v šesti evropských zemích
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama