kinect-konecne-na-pc-microsoft-vydal-oficialni-sdk-pro-vyvojare
Hardware Novinka Kinect konečně na PC! Microsoft vydal oficiální SDK pro vývojáře

Kinect konečně na PC! Microsoft vydal oficiální SDK pro vývojáře

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

18. 6. 2011 11:00 6

Vývojáři jásají a my jen natěšeně čekáme, jaké projekty si pro nás připraví. Softwarový gigant poslechl masy a bude se z technologie vytěžit maximum.

Reklama

Microsoft dodržel odkládaný slib a vydal betaverzi oficiálního SDK pro využití Kinectu na PC. Ovládání, původně určené pro Xbox 360, nedávno označil za „další technologický milník, který oslovil miliony a stal se nejrychleji prodávaným elektronickým zařízením všech dob“ a s tím nezbývá než souhlasit.

Kinect konečně na PC! Microsoft vydal oficiální SDK pro vývojáře
i Zdroj: PCTuning.cz

SDK je včetně ovladačů, API, rozhraní zařízení a dokumentace, což má vývojářům napomoci zvládnout pracovat v přirozeném uživatelském prostředí. Přístup mají k „syrovým“ datům z čidel, stejně jako mikrofonu a funguje i sledování kostry. Nijak asi nepřekvapí jistá omezení SDK, jako je absence emulátoru (ta však velmi zamrzí), nutností je i Visual Studio, naštěstí je podporováno ve verzi zdarma - Express. Poporován je pouze Windows 7, což už taková výhra není, ale jelikož je SDK zatím zdarma, není si na co stěžovat.

Kinect konečně na PC! Microsoft vydal oficiální SDK pro vývojáře
i Zdroj: PCTuning.cz

Bohužel (nebo naštěstí?) je licence zaměřená hlavně na oblast vzdělávání a výzkumu a neumožňuje tak komerční využití. Softwarový gigant obratem přislíbil brzkou podporu komerčního kitu, takže si revoluční nápady nějakou dobu uschovejte a poté hurá programovat.

Uvidíme, jaké projekty nám nové SDK přinese, ale nepochybně se bude jednat o zajímavé vychytávky, jako jsme mohli vidět u nedávných hacků. Stahovat jej můžete z oficiálních stránek.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama