kal-el-5-vyssi-vykon-ale-stejna-spotreba
Novinka Kal El: 5× vyšší výkon, ale stejná spotřeba

Kal El: 5× vyšší výkon, ale stejná spotřeba

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

16. 6. 2011 14:00 17

V testovacím zařízení Motorola Xoom bylo oproti současné verzi s Tegrou 2 dosaženo stejně dlouhé provozní doby na baterie, která byla 10 hodin.

Reklama

Tegra 3 neboli Kal-El by podle zdroje blízkého serveru Fudzilla měla mít stejnou spotřebu, tedy zařízení s Tegrou 3 by měla vydržet stejnou dobu na baterie, jako zařízení se současnou Tegrou 2.

Tegra 3 bude stále vyráběna 40nm výrobním procesem. Kal-El je SoC (System on Chip), který v sobě kombinuje mimo čtyř procesorových jader architektury ARM, která by měla mít frekvenci 1,5 GHz a 12 grafickými jádry také různé řadiče a jedná se tak o ucelené řešení pro chytré telefony nebo tablety.

Kal El: 5× vyšší výkon, ale stejná spotřeba
i Zdroj: PCTuning.cz

Dále Kal-El podporuje také 3D zobrazení, videovýstup s rozlišením až 2560 × 1600 pixelů a 5× vyšší výkon než Tegra 2. Motorola Xoom se stala testovací platformou pro Kal-El a se stejnou baterií jako současný Xoom bylo dosaženo 10 hodin provozu, tedy stejně, jako Xoom s Tegrou 2. Následovník Tegry 3 bude čip s kódovým označením Wayne a má přinést 10× vyšší výkon, než Tegra 2. Ten již bude vyráběný 28nm výrobním procesem. Tegra 3 by měla být v zařízeních do konce roku a Tegra 4 (Wayne) během roku 2012.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama