hackeri-z-anonymous-dopadeni-ostatni-se-msti-dalsimi-utoky
Novinka Hackeři z Anonymous dopadeni, ostatní se mstí dalšími útoky

Hackeři z Anonymous dopadeni, ostatní se mstí dalšími útoky

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

14. 6. 2011 11:00 17

Tři zadržení jsou jen jedni z mnoha. Stránky španělské policie, které je dopadla, se však ihned staly terčem odvetného útoku.

Reklama

Španělská policie zadržela trojici aktivistů z hackerské skupiny, která pravděpodobně stojí za nedávnými útoky na Sony. Ta čelí obviněním za údajný útok na systémy společnosti, která si u hackerů zavařila vleklým soudním sporem s Georgem Hotzem, jež jako první prolomil zabezpečení Apple iPhone a Playstation 3.

Právě prolomení PS3 a následný soud, ve kterém byl postup Sony slušně řečeno „na pováženou“ vedl hned k několika útokům na herní síť PlayStation Network  a poté i na osobní data uživatelů služby, včetně čísel kreditních karet.

Hackeři z Anonymous dopadeni, ostatní se mstí dalšími útoky
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Všichni zadržení jsou muži ve věku třiceti let a policie je označuje za tzv. hacktivisty - hackery aktivisty. V jejich procesu se nebude jednat jen o útok na Sony, ale prý i španělské banky a další společnosti. To by však měla být činnost mimo zmiňovanou skupinu, která je známá svým postojem za svobodu internetu a ochranu „spravedlnosti“.

Že se Anonymous jen tak nedá, zjistila již samotná policie, když byla zanedlouho po zatčení sama terčem útoku na své webové stránky. Uvidíme, jak nakonec obvinění dopadnou a zda se potvrdí, že za útokem opravdu stojí Anonymous.

Nepřehlédněte:

Sony má problém, hackeři ukradli údaje milionů uživatelů sítě PlayStation
Za útokem na PSN stojí hackeři z Anonymous, myslí si Sony
Skupina hackerů Anonymous vyhlásila válku Sony, kvůli GeoHotovi a uživatelům

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama