acer-si-od-amd-objednal-80-tisic-apu-z-series-skonci-v-tabletech-pro-firmy
Novinka Acer si od AMD objednal 80 tisíc APU Z-Series. Skončí v tabletech pro firmy

Acer si od AMD objednal 80 tisíc APU Z-Series. Skončí v tabletech pro firmy

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 6. 2011 12:00 17

APU Z-01 má grafickou část s podporou DirectX 11 a TDP pouze 5,9 W. Acer tak následuje dalšího velkého výrobce MSI. Ten v minulých dnech představil tablet WinPad 110W.

Reklama

Advanced Micro Devices před třemi lety nezachytilo nástup tzv lehkých notebooků a mrzí ho to dodnes. Aby neopakovalo stejnou chybu i v případě stále populárnějších multimediálních tabletů, vyvinulo svůj první hybridní procesor pro tato zařízení, zástupce řady Z-Series.

Jde o APU (Accelerated Processing Unit) Z-01 s dvojicí jader x86 architektury Bobcat na taktu 1,0 GHz a grafikou Radeon HD 6250, což je jádro s 80 unifikovanými jednotkami kompatibilní s rozhraním DirectX 11. Kódové označení čipu je „Desna.“

První zařízení s tímto čipem AMD prezentovalo minulý týden. Včera se k němu přihlásil i Acer, firma, která je třetím největším prodejcem počítačů na světě. Podle zdroje serveru Digitimes si měl objednat 80 tisíc kusů APU Z-01. Ty mají být využity v multimediálních tabletech určených firemní sféře. Acer a AMD později informaci nepotvrdili.

Další velcí výrobci tak pomalu následují MSI, které na Computexu kolemjdoucím ukazovalo zařízení WinPad 110W – tablet s 10,1“ displejem a operačním systémem Windows 7.

Acer si od AMD objednal 80 tisíc APU Z-Series. Skončí v tabletech pro firmy
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Digitimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama