rozbalte-s-nami-asus-gtx-580-matrix-platinum-video
Novinka Rozbalte s námi Asus GTX 580 Matrix Platinum [video]

Rozbalte s námi Asus GTX 580 Matrix Platinum [video]

Z. Obermaier

Z. Obermaier

8. 6. 2011 12:58 23

Tohle nikde jinde neuvidíte. Rozbalte s námi exklusivně nejnabušenější grafiku série Matrix.

Reklama

Jiní vám ukazují promo-fotografie, nebo snímky pořízené na výstavě. PCTuning vám ale tuhle monstrózní grafiku ukáže (skoro) "in natura".  Na prvním videu se podívejte jak grafická karta Asus GeForce GTX 580 Matrix Platinum vypadá ze všech stran. Druhé video pak demonstruje snadnou deinstalaci chladiče a detaily karty. Občasné horší zaostření snad omluvíte, video jsem pořizoval "chvějící se vzrušením" :)

Grafika série ROG s označením Matrix Platinum je vskutku extrémním kouskem hardware. Frekvence sice nejsou nijak závratné, 816 MHz pro GPU nikoho nenadchne, ale zbytek výbavy už nemálokoho posadí. Snadné modování karty pro extrémní taktování, měřící body napětí, speciální BIOS, tlačítko na základní nastavení a ventilátor, exklusivní software na taktování z jiného počítače a další vychytávky.

Oko nadšence opravdu zaplesá při pohledu na napájecí kaskádu karty. Takovéhe napájení má už jedině Asus MARS II se dvěma GF110 na palubě. Tohle je karta, která odkáže 1000W zdroje do propadliště času. Pokud dobře počítám, dokáže do GPU kaskáda dodat až 800A! To je při napětí 1,6V neuvěřitelných 1280W pouze pro GPU. Pro extrémy budeme muset použít 1250W zdroj pouze pro tuto jednu kartu ... což vám ukážeme již příští týden v recenzi, včetně měření spotřeby!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama