kal-el-si-v-tabletu-s-androidem-poradi-i-s-portem-lost-planet-2-video
Novinka Kal-El si v tabletu s Androidem poradí i s portem Lost Planet 2 [video]

Kal-El si v tabletu s Androidem poradí i s portem Lost Planet 2 [video]

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 6. 2011 13:30 10

nVidia tlačí na pilu a prezentuje výkon svého „superčipu“ všude, kde je to jenom možné. Zatímco ostatní svá řešení vyzdvihují hlavně na papíře, v Santa Claře na to jdou pěkně z vostra.

Reklama

Kal-El není pouze pravé jméno komiksového hrdiny Supermana, ale také kódové označení pro novou generaci mobilního procesoru Tegra 3. Při pohledu na jeho specifikace můžeme říct, že má se Supermanem opravdu ledasco společného.

Kal-El si v tabletu s Androidem poradí i s portem Lost Planet 2 [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

Obsahuje až čtyři jádra ARM Cortex-A9 taktovaná na frekvenci 1,5 GHz a dvanáct výpočetních jader pro grafiku. V nVidii si uvědomují, že je důležité pořád tlačit na pilu, aby konkurence byla dostatečně nervozní. A proto tak stále činí.

Během několika posledních měsíců byl výkon čipu prezentován na hře Great Battles Medieval či testu Glowball. A na Computexu, druhém největším veletrhu počítačové techniky na světě veletrhu, dokonce i v portu hry Lost Planet 2. Šlo konkrétně o filmovou sekvenci, se kterou si Kal-El poradil v reálném čase.

Jak sami uvidíte, nikde se nic „neškube“, vše je naprosto plynulé. Ukázka ale pokračuje a přechází do technologického dema postaveného na Unreal Enginu 3. A stejně jako v případě Lost Planet 2, i zde si s ní Superman mezi SoC řešeními poradil bez větších problémů.

Zdroj: NordicHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama