kombinace-klasickeho-disku-a-ssd-na-jedne-pridavne-karte-pro-ocz-zadny-problem
Novinka Kombinace klasického disku a SSD na jedné přídavné kartě? Pro OCZ žádný problém

Kombinace klasického disku a SSD na jedné přídavné kartě? Pro OCZ žádný problém

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

2. 6. 2011 06:00 2

OCZ jde na hybridní disky zcela opačně. Na SSD RevoDrive totiž přidali 2,5” notebookový disk. Celé řešení zůstalo jako přídavaná karta do PCI Express ×4.

Reklama

Zdá se, že Intel se svojí technologií Smart Respons zase rozpoutal vlnu hybridních disků. Již v minulosti byly disky jako třeba Seagate Momentus XT, které měly integrované třeba 4 GB flash pamětí jako větší vyrovnávací paměť, kde se uchovávaly častou používané soubory. Podobnou věc teď zpřístupnil Intel, stačí mít čipset Z68, SSD a klasický pevný disk.

Nyní probíhajícím Computexu představil hybridní disk výrobce OCZ. Běžně byly hybridní disky dělané tak, že se na disk klasické konstrukce, přidal SSD. OCZ na to šlo opačně a na SSD OCZ RevoDrive přidali 2,5” pevný disk. Produkt dostal jméno RevoDrive Hybrid. Základem je tedy přídavná karta s rozhraním PCI Express ×4, na které je řadič SandForce SF-1200 spolu s paměťovými čipy.

Kombinace klasického disku a SSD na jedné přídavné kartě? Pro OCZ žádný problém
i Zdroj: PCTuning.cz

Pevný disk se točí rychlostí 5400 otáček za minutu, nejde tedy o žádného rychlíka. Zatímco SSD podává přes PCI Express skvělé výsledky: 575 MB/s při čtení a 500 MB/s zápisu. OCZ používá technologii Nvelo Dataplex, která ale funguje stejně, jako Smart Respons – využívá SSD jako vyrovnávací paměť. Ze začátku se na trh dostanou produkty dvou velikostí. První bude mít 60GB SSD a 500GB pevný disk, druhá varianta bude dvakrát větší, tedy SSD o velikosti 120 GB a 1TB pevný disk. Cena ani datum uvedení na trh nejsou známé.

Nepřehlédněte:

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama