acer-ukazal-svuj-prvni-telefon-s-windows-phone-7-prilis-ale-nezaujal
Novinka Acer ukázal svůj první telefon s Windows Phone 7. Příliš ale nezaujal

Acer ukázal svůj první telefon s Windows Phone 7. Příliš ale nezaujal

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 6. 2011 10:00 7

Systém kromě doplnění řady chybějících funkcí potřebuje svou vlajkovou loď, model, který jej bude prodávat. A ten je stále postrádán.

Reklama

Platformě Windows Phone 7 sice schází některé důležité funkce (přepínání aplikací atd.), ale Microsoft dělá vše proto, aby nedostatky co nejdříve odstranil. Pomoci k rozšíření popularity systému by měl pomoci i první model od Aceru.

Jmenuje se W4 a na trh dorazí na podzim, prý nedlouho poté, co začne být mezi uživatele distribuována aktualizace Mango. Displej má úhlopříčku 3,6“ a dokáže zobrazit WVGA rozlišení 800 × 480 obrazových bodů.

Výkon zajišťuje „systém na čipu“ Qualcomm MSM8255 s frekvencí 1 GHz a grafikou Adreno 205. Vnitřní paměť má kapacitu 8 GB. Připravena je přední kamera s rozlišením 5 Mpx, taktéž WiFi 802.11 /b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR. Telefon podporuje čtyřpásmové GSM 850/900/1800/1900 MHz, DLNA a HSPA.

Co na to říct, snad jen „telefon jako každý jiný“. Microsoft potřebuje „průlomový model“, který mu pomůže platformu zviditelnit. Apple má iPhone, Android v začátcích nakopla Motorola Droid a později Samsung Galaxy S.

Zařízení s Windows Phone 7 nudí. I to je jedním z důvodů, proč se systém zatím výrazněji neprosadil a proč výrobci mnoho zařízení neprodali.

Acer ukázal svůj první telefon s Windows Phone 7. Příliš ale nezaujal
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Liveside

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama