msi-z68a-gd80-3-generace-pci-express-jeste-pred-prichodem-sandy-bridge-e
Novinka MSI Z68A-GD80: 3. generace PCI Express ještě před příchodem Sandy Bridge-E

MSI Z68A-GD80: 3. generace PCI Express ještě před příchodem Sandy Bridge-E

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

1. 6. 2011 10:30 3

Zrychlených PCI Express linek ve verzi 3.0 se dočkáme až s příchodem Sandy Bridge-E, které jej budou mít integrované. MSI to ale vyřešilo na stávající desce po svém a použilo čipy třetích stran.

Reklama

Nová generace PCI Express linek, která bude mít oproti 2. verzi dvojnásobnou propustnost, tedy 1 GB/s, přijde globálně až s procesory Sandy Bridge-E, v kterých bude tato nová verze integrovaná. Mezi tím ale přišlo MSI s tím, že má na své desce Z68A-GD80 (G3) jako první PCI Express 3.0.

Čipset Z68 ani stávající procesory Sandy Bridge nemají PCI Express 3.0 a tak MSI použilo řešení třetích stran, které poskytují čipy pro PCI Express 3.0. Stejně tak tomu kdysi bylo u USB 3.0. Deska tak ponese nové označení. Nyní to byla B3, nová verze bude G3. Zatím však nemáme na trhu grafické karty, které by toto nové rozhraní podporovaly nebo jím byly nějak limitované. Bude se tedy jednat o bonus do budoucna případně pro připojení bleskového PCI Express SSD.

MSI Z68A-GD80: 3. generace PCI Express ještě před příchodem Sandy Bridge-E
i Zdroj: PCTuning.cz

Celkově se rozložením a vzhledem deska neliší od jiných GD80. K dispozici jsou tři PCI Express 3.0 ×16 sloty (s podporou SLI a CrossFireX), dva PCI a dva PCI Express 3.0 ×1 sloty. Sloty pro grafické karty mají přídavný 6pinový napájecí konektor. Deska je vybavena součástkami Military Class II. Pro taktovače a hračičky jsou zde tlačítka pro zapnutí a reset desky, u napájení desky jsou vyvedené měřící body napětí. Pro ty, kteří se nechtějí nějak taktováním zabývat, je zde tlačítko OC Genie II, které vám procesor automaticky přetaktuje kam až to bude možné. Dále jsou zde tři SATA 6 Gb/s a čtyři SATA 3 Gb/s porty, na zadním panelu pak eSATA, dva USB 3.0 porty, 7.1kanálový zvuk a DVI a HDMI výstup s podporou Lucid Virtu. Zda-li bude cena této verze vyšší než obyčejná GD80 (B3), zatím nevíme.

Zdroj: VR-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama