americka-armada-chysta-vojensky-simulator-s-cryengine-3
Novinka Americká armáda chystá vojenský simulátor s CryEngine 3

Americká armáda chystá vojenský simulátor s CryEngine 3

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 5. 2011 14:00 9

Na běžném počítači ho nespustíte. Vojáci budou mít na hlavách speciální helmy s displeji, na kterých budou mít simulaci okolního prostředí. Program je má připravit na boje v Afghánistánu a Iráku.

Reklama
Americká armáda chystá vojenský simulátor s CryEngine 3
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě toho, že americké námořnictvo brzy spustí multiplayerovou on-line hru s názvem MMOWGLI (Massive Multiplayer Online WarGame Leveraging the Internet), od které si slibuje to, že mu podaří mírnit útoky somálských pirátů v Adenském zálivu, připravuje i válečný simulátor postavený na CryEnginu 3 od Cryteku.

Za speciální systém Dismounted Soldier Training System (DSTS) armáda zaplatila firmě Intelligent Decisions vysokých 57 milionů dolarů. Nabídne prý fotorealistické prostředí, realistické zpracování různých druhů počasí a propracovanou interakci jednotek.

Videohra pomůže americkému námořnictvu zastavit somálské piráty

Simulátor nespustíte na klasickém stolním počítači. Vojáci si nasadí helmu a speciální brýle, stoupnou si na speciální podložku a budou hru ovládat kompletně pohyby svého těla. „V tomto ohledu jde o nejmodernější systém dnešní doby,“ tvrdí Floyd West, ředitel strategických programů americké armády.

K dispozici budou různé scénáře, např. výsadek, akce na souši či ve vzduchu. Důležité je pořádně natrénovat koordinaci celého týmu. Program má vojáky připravit na boje s houževnatým nepřítelem v Afghánistánu a Iráku. Podívejte se na video:

iPhone jako bič na Taliban. Americký voják naprogramoval aplikaci pro boj s terorismem

Zdroj: CVG

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama