vime-jaky-bude-firefox-6-mozilla-vydala-prvni-alpha-verzi
Novinka Víme jaký bude Firefox 6. Mozilla vydala první Alpha verzi

Víme jaký bude Firefox 6. Mozilla vydala první Alpha verzi

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

31. 5. 2011 11:00 5

Oblíbený webový prohlížeč se ještě nedočkal ani verze páté a již tu máme díky kanálu Aurora náhled o dvě generace dopředu.

Reklama

Druhý nejpoužívanější browser se po vzoru Chrome a dalších dočkal častějších aktualizací a rychlejšího vydávání nových verzí. Aurora, jak se testovací build nazývá, je jakýsi balík inovací, který se postupem času stane realitou. Je to verze ještě před betou, tudíž jakási alpha, která má do finálního řešení ještě celkem daleko, ale už jsou jasné první rysy.

Víme jaký bude Firefox 6. Mozilla vydala první Alpha verzi
i Zdroj: PCTuning.cz

Firefoxu 5 se podle prvních informací dočkáme již 21. června a přinese nám vestavěnou čtečku PDF, propojení se sociálními sítěmi a další vychytávky. Šestá verze si vezme vymoženosti z těch předchozích a přidá k nim mj. Permissions Manager (Správce oprávnění), který zatím po napsání about:permissions a později pravděpodobně po kliknutí na položku v menu, umožní jednoduše nastavovat oprávnění pro jednotlivé servery. Konkrétně, zda má uchovávat hesla, prozradit polohu, nebo ukládat cookies apod. Funkce je dostupná již delší dobu, ale až šestá verze jí integruje jakožto dalšího správce.

Lepší podpory se dočkalo i HTML5 a pokud některé vývojáře z vašich řad zajímají konkrétní změny, mohou se podívat zde. Aurora verzi Firefoxu 6 stahujte zde.

Zdroj: Mozilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama