gigabyte-ga-z68xp-ud3-issd-zakladni-deska-s-ssd-od-intelu
Novinka Gigabyte GA-Z68XP-UD3-iSSD: Základní deska s SSD od Intelu

Gigabyte GA-Z68XP-UD3-iSSD: Základní deska s SSD od Intelu

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

29. 5. 2011 06:00 2

AKTUALIZOVÁNO Některé desky budou vybavena mSATA konektorem, to již víme. Ale bude také jedna, která bude vybavena rovnou celým diskem. Koupě tak bude výhodnější.

Reklama

Již několikrát jsme již psali o Smart Response Technology (SRT), která vytvořením RAID pole klasického disku a SSD může urychlit celou práci na počítači. V recenzi Zdeňka Obermaiera jste se mohli podívat i na výsledky měření. Gigabyte také přišel s deskami, které budou mít již připravený mSATA konektor pro 20 GB disk Intel Larson Creek, který vyšel společně s čipsetem Z68.

Nyní Gigabyte přišel se zprávou, že bude také model, který dokonce bude prodávaný přímo s tímto diskem. Celý set by tak měl být výhodnější, než kupovat disk a desku zvlášť. GA-Z68XP-UD3-iSSD je deska plného ATX formátu a je vybavena čipsetem Z68 a paticí LGA 1155. Klasickou výbavou jsou čtyři SATA 6 Gb/s porty, čtyři SATA 3 Gb/s, dva PCI-Express ×16 sloty s podporou nVidia SLI a ATi CrossFire dále na zadní straně dva USB 3.0, osm USB 2.0, 8kanálová zvuková karta, gigabitový Ethernet, eSATA a FireWire, S/PDIF a HDMI výstup.

Gigabyte GA-Z68XP-UD3-iSSD: Základní deska s SSD od Intelu
i Zdroj: PCTuning.cz
Gigabyte GA-Z68XP-UD3-iSSD: Základní deska s SSD od Intelu
i Zdroj: PCTuning.cz

Nadstandardem je pak přítomnost mSATA konektoru a v případě této desky rovnou osazeného diskem Intel 311 Series, který má velikost 20 GB a používá kvalitnější SLC paměťových čipů. Ten je umístěn na místě bývalého severního můstku, takže se sem bez problémů vejde a nijak nepřekáží. Deska také podporuje technologii Lucid Virtu, která funguje jako inteligentní přepínač grafických karet, kdy při nečinnosti se nepoužívá dedikovaná grafika, ale grafické jádro integrované v procesoru. Deska by měla být na pultech obchodů v příštích týdnech.

AKTUALIZACE: Právě mi přišla odpověď na cenu ohledně této desky. Deska se u nás bude pohybovat okolo 5 100 Kč s DPH. Zda-li je to hodně nebo málo... Samotný disk Intel Larson Creek byl na oficiálních slidech ceněn na 119 dolarů, což jsou 2 000 kč bez daně.

Nepřehlédněte:

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama