acer-chce-za-tri-mesice-prodat-1-milion-tabletu-iconia
Novinka Acer chce za tři měsíce prodat 1 milion tabletů Iconia

Acer chce za tři měsíce prodat 1 milion tabletů Iconia

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 5. 2011 13:00 4

Pro asijského výrobce by to byl slušný úspěch, uvážíme-li, že na trhu má zatím jen dva modely. Zákazníky oslovil modely Iconia W500 a A500.

Reklama

Aktuální kalendářní rok zanedlouho vstoupí do své druhé poloviny a stále nevidíme zdatného konkurenta iPadu, alespoň co se týče prodejů. Ačkoli výrobci minulý rok svorně tvrdili, že lukrativní trh multimediálních tabletů vezmou útokem, vůbec se jim nedaří.

Důkazem je i prohlášení generálního ředitele nVidie, Jen-Hsun Huanga, kterému vadí hlavně vysoká cena Androidích tabletů. A tak zatímco konkurenti paběrkují, Apple představil iPad 2 a dokázal během jediného víkendu prodat přes milion kusů.

Zakladatel Aceru: Apple je „mutantní virus“

Na trhu tabletů v současné době naleznete i dva přístroje od Aceru. Jde konkrétně o model Iconia W500 s operačním systémem Windows 7 a A500 s Androidem 3.0 Honeycomb. Asijský výrobce navíc oznámil, že chce v následujícím čtvrtletí prodat alespoň milion kusů těchto přístrojů. Ale bude to mít těžké, protože bude soupeřit s dalšími „vlčáky“ jako ASUS, Motorola a další.

Model Iconia A500 se prodává za cenu 450 dolarů. Ve výbavě najdete „systém na čipu“ Tegra 2, 1 GB operační paměti a 16 GB vnitřní paměti. Za 619 dolarů pak pořídíte zajímavější model W500, který je poháněn APU (Accelerated Processing Unit) C-50Radeonem HD 6250, má 2 GB RAM a solid-state disk zvící 32 GB. Oba tablety mají dotykový displej s úhlopříčkou 10,1“ a rozlišením 1280 × 800 pixelů.

Nepřehlédněte:

Podle Aceru se budou v Rusku Radeony HD 5000 prodávat jako HD 6000

Acer chce za tři měsíce prodat 1 milion tabletů Iconia
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: insidecellphone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama