seagate-nabizi-externi-disk-bez-kabelu-data-pres-wifi-napajeni-z-baterie
Novinka Seagate nabízí externí disk bez kabelů. Data přes WiFi, nápájení z baterie

Seagate nabízí externí disk bez kabelů. Data přes WiFi, nápájení z baterie

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

17. 5. 2011 06:00 16

Malý disk je napájený vlastní baterií a při kopírování k němu ani nemusíte připojovat žádný kabel. Je totiž vybavený WiFi, takže můžete kopírovat i z tabletu.

Reklama

Otravuje vás někdy připojování externích disků kabelem nebo nedej bože ještě připojovat napájení u velkých disků? Seagate má řešení. Na trh přináší 2,5” externí disk, který si vystačí sám o sobě. Stačí ho připojit jednou ke zdroji energie a pak stačí až po 25 hodinách klidu nebo po 5 hodinách používání. Disk má totiž vestavěnou vlastní baterii, která ho pohání a hraje zde velkou roli, aby mohl být disk dokonale bezdrátový.

Seagate nabízí externí disk bez kabelů. Data přes WiFi, nápájení z baterie
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud tedy žádné kabely, tak ani na přenos dat. Data jsou přenášena pomocí WiFi do PC a Maců, případně i Android zařízení a také iPhonu, iPodu a iPadu a když vám nebude vadit kabel, můžete jej připojit vysokorychlostním USB 3.0, při kterém ho budete i nabíjet. GoFlex Satellite se tak dobře hodí třeba i tabletů, které mají malou paměť a některé ani nejdou rozšířit pomocí paměťových karet, jako například produkty Apple, jako je iPad a spol. Zatím se na trh chystá verze s velikosti 500 GB, která bude na trhu v červnu za cenu 200 dolarů (3 500 Kč).

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama