pocitacova-mys-od-hewlett-packard-nema-ocasek-pripojuje-se-skrze-wifi
Novinka Počítačová myš od Hewlett-Packard nemá ocásek. Připojuje se skrze WiFi

Počítačová myš od Hewlett-Packard nemá ocásek. Připojuje se skrze WiFi

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 5. 2011 12:00 12

Jde o prvního hlodavce, který pro komunikaci využívá rozhraní WiFi. Napoprvé ho spárujete s počítačem a už se nemusíte o nic starat. Výhodou je i delší výdrž baterií, uvádí výrobce.

Reklama

Hewlett-Packard – společnost známá především svými osobními počítači, se pochlubil, že uživatelům nabídne novou počítačovou myš. Hlodavec nemá ocásek, ale připojuje se prostřednictvím rozhraní WiFi.

Výhodou řešení je mobilita a jednoduchost použití; neobtěžuje vás kabel či zapojování přijímače do USB. Výrobce deklaruje delší výdrž baterií, než v případě klasických bezdrátových myší využívajících Bluetooth. Pohybovat se má až v horizontu devíti měsíců, tvrdí. Pro bezproblémový chod musíte myšku napoprvé s počítačem spárovat, dále vše probíhá automaticky.

Počítačová myš od Hewlett-Packard nemá ocásek. Připojuje se skrze WiFi
i Zdroj: PCTuning.cz

Na myši se nachází pět konfigurovatelných tlačítek, kterým můžete přiřadit např. funkce vložit, kopírovat atd. Integrované kolečko na vrchní části umožňuje scrolování do čtyř směrů, navíc má myš provedení ambidextrous, tzn., že padne do ruky pravákům i levákům. Výrobce dále zmiňuje plnou funkčnost až do 30 metrů od počítače.

V prodeji se novinka objeví v červnu. Nejprve bude uvedena ve Spojených státech amerických, na starý kontinent zavítá později. Koncová cena je stanovena na 49,9 dolarů.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama