gigabyte-pripravuje-zakladni-desky-s-msata-konektorem-pro-mini-ssd-primo-na-desce
Novinka Gigabyte připravuje základní desky s mSATA konektorem pro mini SSD přímo na desce

Gigabyte připravuje základní desky s mSATA konektorem pro mini SSD přímo na desce

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

12. 5. 2011 06:00

Čtveřice desek bude mít nadstandardní výbavu ve formě mSATA portu, který můžete osadit uvedeným diskem Larson Creek 311 od Intelu.

Reklama

Včerejším dnem byl na svět oficiálně uveden, dá se říci vyprošený, čipset Z68, který jste si mohli přečíst v recenzi základní desky Asus P8Z68-V Pro. Jak již bylo několikrát napsáno, čipset kombinuje P67 a H67 v jednom a proto se stává tím nejlepším pro hráče na platformě LGA 1155. Tím, čím vás zaujme je technologie Lucid Virtu, což je obdoba nVidia Optimus, tedy v klidu pracuje grafika integrovaná v procesoru, v zátěži je přepnuto na dedikovanou.

Druhou důležitou vlastností je technologie Smart Response, která z SSD dokáže udělat obrovskou vyrovnávací paměť. Celé to tedy funguje například jako disk Seagate Momentus XT, která má 4GB SSD právě pro tyto účely. Na tomto čipsetu však ještě můžete taktovat jak procesor, tak i jeho grafickou část a paměti. Máme tedy to nejlepší ze všech čipsetů.

Gigabyte připravuje základní desky s mSATA konektorem pro mini SSD přímo na desce
i Zdroj: PCTuning.cz

Spolu s uvedením čipsetu bylo uvedeno i 20GB SSD Intel Larson Creek, které využívá kvalitnějších SLC (single-level cell) paměťových buněk a je v miniaturním formátu s rozhraním mSATA. Disk je navržen speciálně pro použití Smart Respons Technology, ale jeho cena je přibližně 2 000 Kč. Právě toho, že Intel na trh uvede disk speciálně pro tuto technologii, využije Gigabyte a na trh uvede čtyři základní desky, které budou mít ve výbavě mSATA port na základní desce. Umístěný bude na místě, kde kdysi býval čipset (severní můstek). Desky budou mít označení Z68XP-UD3, Z68XP-D3, Z68AP-D3, Z68P-DS3. Základní desky také budou mít grafické výstupy, můžete tedy využít i technologie Lucid Virtu. Nové základy pro počítače budou dostupné během června. Otázkou je, zda-li budou prodeje desek uspokojivé, protože Intel Larson Creek vychází pravděpodobně na 2 000 Kč. Samozřejmě lze pravděpodobně použít i jiný disk, ale marně budete hledat stejně kvalitní a výkonný, jako je Larson Creek.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Gigabyte

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama