vznasedlo-pomuze-policistum-v-boji-s-drogovymi-gangy-video
Novinka Vznášedlo pomůže policistům v boji s drogovými gangy [video]

Vznášedlo pomůže policistům v boji s drogovými gangy [video]

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 5. 2011 13:45 5

Kvadrokoptéra se po nebi prohání rychlostí až 50 km/h, má čtyři vrtule, počítač a kameru s optickým zoomem. Zlí chlapci se musí mít na pozoru.

Reklama

Možná si vzpomínáte na zařízení AR.Drone. Zajímavé vznášedlo se čtyřmi vrtulemi a dvojicí kamer, které je možné ovládat prostřednictvím jablečných zařízení. Je sice určeno spíše pro domácí využití, ale pokud dopřeje počasí, přátele s ním můžete ohromit i venku. Mnohem dále jsou pak tzv experimentální quadrokoptéry.

Pravděpodobně si vzpomínáte na zprávu, ve které jste viděli, jak testovací stroje švýcarského Institutu teorie dynamických systémů hrají zdatně tenis. To ale není vše.

Doba pokročila. Roboti se mračí, smějí, hrají spolu fotbal anebo běhají maratón. A také umí bezvadně špehovat. Důkazem je vznášedlo společnosti Aeryon Scout. Nechte ho vzlétnout a začněte se rozhlížet po okolí.

Jde o malé zařízení se čtyřmi vrtulemi a kamerou s optickým zoomem, která umožňuje člověka identifikovat až na vzdálenost dvou kilometrů. Navíc umí provádět infračervené snímky sledovaného objektu.

Nepřehlédněte:

Vznášedlo pomůže policistům v boji s drogovými gangy [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

Jakmile je ve vzduchu, vše, co musíte udělat, je prostřednictvím dotykového ovladače označit podezřelý objekt. Po nebi se může prohánět rychlostí až 50 kilometrů za hodinu. Dosah má tři kilometry.

Výrobce uvádí, že mu nevadí déšť, silný vítr, či zima. Váží jen něco málo přes jeden kilogram, je docela skladný. Stroj má hrát klíčovou roli v boji s drogovými kartely v Jižní Americe.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama